4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 551 / 21 / 0
Nazwa tematu w ogóle nie pasuje do grupy substancji xD
  • 23 / 7 / 0
Prawda XD w ciągach na ketonach o umiarze zapomnij, chociaż padałam na twarz ze zmęczenia a nos błagał żeby pooddychać powietrzem a nie krwią i prochem to i tak dorzucałam do upadłego aż sie nie skończyło. A za każdym razem jak sie kończyło co również zwiastowało koniec ciągu to wzdychałam z ulgą że będę mogła odpocząć. Dopóki jest to na jednej kresce sie niestety nie kończy, mimo że przestaje kopać tak jak powinno i człowiek zmęczony to i tak sie dorzuca jak węgiel do pieca
:nos: dzieki [h] za moje M <3 :nos:
  • 1447 / 378 / 13
po umiarze to już jedynie udar
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 15 / 3 / 0
Jest jeszcze jedna sprawdzona metoda. Dojebać tak do pieca, żeby obudzić się na oddziale SOR.

Być może zadziała krótkotrwale na wspomniany "umiar" w zażywaniu substancji, ale zawsze to chwila oddechu.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.