Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 30 / / 0
Jedno jest bezdyskusyjne łączenie kodeiny z alkoholem to miks dwóch depresantów ośrodkowego układu nerwowego. Tu problemem nie są tylko jelita czy refluks, ale przede wszystkim ryzyko depresji oddechu, nadmiernej sedacji i przeciążenia wątroby.
  • 459 / 122 / 0
jedyny miks (tzn z opio ogolnie) w ktorym alkohol jest do przyjecia.
glownie dlatego ze nie dziala jak alkohol solo (wzgledem odczuc) i wystarczy go malo.
bez przesady, od takiego laudanum ludzie masowo nie padali.
  • 45 / / 0
Zgadzam się, jeśli chodzi o opioidy i osoby, które dopiero w tym temacie raczkują to nie ma co się porywać na mixy z alko które mogą wywoływać depresję oddechową w skrajnych przypadkach. Z kodeina jeszcze jest "w miarę" bezpiecznie, szczególnie PO.
  • 776 / 135 / 0
Na pierwszy raz nie ma co przesadzać. Jak już komuś tak zależy żeby przepijać kodę alkoholem to niech sobie browara walnie, i w zależności od masy i wzrostu dobrze dobierze dawkę.
Ale kodeina z alkoholem bardzo fajne połączenie, kiedyś jedno z moich ulbionych.
Teraz jak nie piję alko, to zostaje tylko kodeinowa euforia, bo bez alkoholu nie ma efektu nasennego. Do tego swędzi, a ma swędzieć, uszy mi się zawsze robią czerwone %-D A jeśli chodzi mnie to kiedyś mnie koda słabiej robiła, dziś wystarczą dwa opakowania, jedno 16, drugie 10 tabsów i jestem zrobiona na cały wieczór, tylko leżę przed laptopem i się drapię. Nawet bez alkoholu mam momentami schizy dot. układu oddechowego. Od pewnego leku z kodeiną bardzo łatwo o schizę i płytki oddech, ale da się nad tym zapanować, byle by sobie nie wkręcać nic. Pamiętam, że w połączeniu z alkoholem pewnego razu nabawiłam się takiej krzywej faz, że leżałam na plecach i myślałam tylko o tym żeby oddychać, a i tak co jakiś czas mnie podrygiwało na taki 'głębszy wdech'. Nie ma co - kodeina i alkohol mogą spowodować depresję układu oddechowego, zwłaszcza jak ktoś próbuje to pierwszy raz, nie umie sobie wyliczyć dawkowania, stosunku kodeiny do alkoholu itd
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
  • 45 / / 0
No jeden browar jeszcze spoko, ale jakoś mam taką urazę do kody, że nie wyobrażam sobie łączenia jej z alkoholem że względu na nudności. Pewnie przez to że z alko też mam podobne skojarzenia i wstręt, bo miałam nieprzyjemność pić ciepłą wódkę na jakiejś imprezie i też mam z tym złe wspomnienia. Mix sam w sobie fajny chillowy, sensacyjny, ale nie wiem jak z wytrzymałością żołądka, to już też chyba kwestia osobnicza %-D
  • 776 / 135 / 0
Opiaty, Opioidy ogólnie mają to do siebie, że powodują nudności i wymioty. Osobiście na mdłości polecam grubszy plasterek świeżego imbiru pogryźć, dobrze possać i połknąć już po przyjęciu tabletek. A tabletki ja zawsze biorę po 4-5, w przerwach co około 2-3 minuty, przepijając dużą ilością wody. Drugi składnik aktywny thioco powoduje właśnie takie nieprzyjemne uczucie w brzuchu, wymioty często nawet po paru h.
Mi się po tylu latach robi niedobrze od samego smaku tych tabletek na języku, dlatego przepijam najszybciej jak się da, a później sobie ssę imbir jak mi niedobrze, chociaż już się tak przyzwyczaiłam, że z czasem zaczęłam rzadko kiedy rzygać po kodzie, musiałabym jakieś duże dawki wrzucić - do których nie jestem przyzwyczajona. Zjedz też coś lekkiego parę h przed. Thioco się dobrze wrzuca na pusty żołądek - przynajmniej mi, ale nie na CAŁKOWICIE PUSTY, musi minąć kilka h od ostatniego posiłku. Weź sobie pod poprawkę że na kodeinie zwieracze odmawiają posłuszeństwa więc załatwić się na kodeinowej bombie to tragedia ;)
Będzie dobrze, chłodzę głosy złe jak lód szampana
  • 45 / / 0
Ewentualnie difenhydramina pomaga, ja nigdy np po majce czy oksy nie miałam nudności, nawet w kosmicznych dawkach, jedynie kodeina podejrzewam że że względu na sulfgowno które jest w aco powodowało u mnie wymioty.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.