- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Ale kodeina z alkoholem bardzo fajne połączenie, kiedyś jedno z moich ulbionych.
Teraz jak nie piję alko, to zostaje tylko kodeinowa euforia, bo bez alkoholu nie ma efektu nasennego. Do tego swędzi, a ma swędzieć, uszy mi się zawsze robią czerwone
Dziwne, że życie ma smak tych ostatnich kilku godzin
Mi się po tylu latach robi niedobrze od samego smaku tych tabletek na języku, dlatego przepijam najszybciej jak się da, a później sobie ssę imbir jak mi niedobrze, chociaż już się tak przyzwyczaiłam, że z czasem zaczęłam rzadko kiedy rzygać po kodzie, musiałabym jakieś duże dawki wrzucić - do których nie jestem przyzwyczajona. Zjedz też coś lekkiego parę h przed. Thioco się dobrze wrzuca na pusty żołądek - przynajmniej mi, ale nie na CAŁKOWICIE PUSTY, musi minąć kilka h od ostatniego posiłku. Weź sobie pod poprawkę że na kodeinie zwieracze odmawiają posłuszeństwa więc załatwić się na kodeinowej bombie to tragedia ;)
Dziwne, że życie ma smak tych ostatnich kilku godzin
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.