"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Czy jest teraz jakaś opcja dostać w miarę prosty sposób Xany 2 mg pf? Z ciekawości zapytam ile waszym zdaniem może ich wynosić wartość rynkowa? Z benzo mam okazjonalnie styczność i nie siedzę w temacie. Kiedyś na telegramie kupiłem 100 szt za 730 zł. Dwa razy takie coś zrobiłem oraz raz 100 xanow 2 mg ale dostałem informację że to były tak zwane roboty też. Ktoś je na własną rękę sporządził a nie koncern
, w tym wypadku za 100 szt zapłaciłem 400 zł.
Najgorsze jednak jest to, że lekarze wypisują często właśnie alprę, mimo że obok lorazepamu i klonazepamu to najbardziej uzależniające benzodiazepiny (lorazepam jest na drugim miejscu jeśli chodzi o uzależnienie, klonazepam na trzecim; mimo wszystko lorka i klona trudniej na początku dostać od lekarzy. W czasie pandemii jak dzwoniłem na Nocną i Świąteczną Opiekę Medyczną to mimo zaświadczenia, które lekarz miał w sytemie- nieraz byłem po klony czy tramadol na nocnej opiece jak powiedziałem, że proszę o lorazepam to powiedział, że takie leki to zapisuje się osobom, które straciły kogoś bliskiego i są w tragicznym stanie psychicznym).
Reasumując- dużo zależy od postawy lekarza, ale najwięcej zależy od nas i tego co, ale przede wszystkim jak będziemy z lekarzem rozmawiać.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że lekarze POZ-ów uważają diazepam (Relanium/Neorelium) za bardzo uzależniający lek i zwykle nie chcą go wypisywać.
Mój rodzinny jak zacząłem do niego chodzić i miałem zaświadczenie z PLB na mocne opio i lorazepam to prosząc o klonazepam powiedział mi, że to lek dla narkomanów i wypisał mi raz na początku jedno opakowanie. Potem lorazepam 2,5 pisał mi lata w dawce najpierw 2,5mg dziennie, potem 5mg kończąc na 7,5mg. Z czasem odstawiając przeszedłem na klonazepam, który pisał mi w dawce 2x2mg dziennie a co drugą wizytę dodatkowo 2 opakowania 0,5mg czyli łącznie 5mg dziennie. Oczywiście po kolejną receptę dzwoniłem po 3 pełnych tygodniach czyli 23-25 dniach, tak że dawka dzienna jeszcze lekko wzrastała. Z czasem zszedłem najpierw na 1mg, potem "połówkami" schodziłem najpierw o 0,25mg do dawki 0,75mg a potem o 0,125mg do zera.
Mam jednak to szczęście, że nigdy nie miałem lęków czy bezsenności, tak że poza "piskami" w głowie i uczuciem podpięcia głowy jakby do prądu po 3-4 tygodniach wracałem całkiem do siebie. I to po każdym ciągu, trwającymi zwykle od roku do nawet ponad 4 lat.
Nie warto "wchodzić" w benzodiazepiny nie mając ku temu uzasadnionych wskazań a mając należy przestrzegać zaleceń lekarza i przede wszystkim brać je jedynie doraźnie, w sytuacjach kryzysowych jak nagłe ataki lęku, do którego alprazolam został głównie stworzony, jeśli nie jedynie.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.