"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Czy jest teraz jakaś opcja dostać w miarę prosty sposób Xany 2 mg pf? Z ciekawości zapytam ile waszym zdaniem może ich wynosić wartość rynkowa? Z benzo mam okazjonalnie styczność i nie siedzę w temacie. Kiedyś na telegramie kupiłem 100 szt za 730 zł. Dwa razy takie coś zrobiłem oraz raz 100 xanow 2 mg ale dostałem informację że to były tak zwane roboty też. Ktoś je na własną rękę sporządził a nie koncern
, w tym wypadku za 100 szt zapłaciłem 400 zł.
Najgorsze jednak jest to, że lekarze wypisują często właśnie alprę, mimo że obok lorazepamu i klonazepamu to najbardziej uzależniające benzodiazepiny (lorazepam jest na drugim miejscu jeśli chodzi o uzależnienie, klonazepam na trzecim; mimo wszystko lorka i klona trudniej na początku dostać od lekarzy. W czasie pandemii jak dzwoniłem na Nocną i Świąteczną Opiekę Medyczną to mimo zaświadczenia, które lekarz miał w sytemie- nieraz byłem po klony czy tramadol na nocnej opiece jak powiedziałem, że proszę o lorazepam to powiedział, że takie leki to zapisuje się osobom, które straciły kogoś bliskiego i są w tragicznym stanie psychicznym).
Reasumując- dużo zależy od postawy lekarza, ale najwięcej zależy od nas i tego co, ale przede wszystkim jak będziemy z lekarzem rozmawiać.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że lekarze POZ-ów uważają diazepam (Relanium/Neorelium) za bardzo uzależniający lek i zwykle nie chcą go wypisywać.
Mój rodzinny jak zacząłem do niego chodzić i miałem zaświadczenie z PLB na mocne opio i lorazepam to prosząc o klonazepam powiedział mi, że to lek dla narkomanów i wypisał mi raz na początku jedno opakowanie. Potem lorazepam 2,5 pisał mi lata w dawce najpierw 2,5mg dziennie, potem 5mg kończąc na 7,5mg. Z czasem odstawiając przeszedłem na klonazepam, który pisał mi w dawce 2x2mg dziennie a co drugą wizytę dodatkowo 2 opakowania 0,5mg czyli łącznie 5mg dziennie. Oczywiście po kolejną receptę dzwoniłem po 3 pełnych tygodniach czyli 23-25 dniach, tak że dawka dzienna jeszcze lekko wzrastała. Z czasem zszedłem najpierw na 1mg, potem "połówkami" schodziłem najpierw o 0,25mg do dawki 0,75mg a potem o 0,125mg do zera.
Mam jednak to szczęście, że nigdy nie miałem lęków czy bezsenności, tak że poza "piskami" w głowie i uczuciem podpięcia głowy jakby do prądu po 3-4 tygodniach wracałem całkiem do siebie. I to po każdym ciągu, trwającymi zwykle od roku do nawet ponad 4 lat.
Nie warto "wchodzić" w benzodiazepiny nie mając ku temu uzasadnionych wskazań a mając należy przestrzegać zaleceń lekarza i przede wszystkim brać je jedynie doraźnie, w sytuacjach kryzysowych jak nagłe ataki lęku, do którego alprazolam został głównie stworzony, jeśli nie jedynie.
24 lutego 2026Cpundog2 pisze: a jak będę brał 2x w tyg po 1mg czyli 2mg na tydzień ?
właśnie wczoraj wziąłem 1mg i się zastanawiam czy to tak miało działać: a więc zamuliło mnie i zrobiłem się senny, żadnej fazy nie czułem ani nic, czułem się jakbym był najebany ale jakoś tak inaczej, bardziej pod kontrolą... ale zastanawiam sie czy to prawdziwa alpra skoro efekty czuję dzisiaj, tzn nie jestem ujebany ale zdecydowanie czuję mniej społecznej fobi i to 15 godzin od zażycia już...
Swoją drogą nie rozumiem stwierdzenia:
"Żadnej fazy nie czułem ani nic, czułem się jakbym był najebany."
Najebany to już faza....
Alpra działa jeszcze w tle, brak leków społecznych. To tak ma działać.
4x1mg/tyg regularnie to dla mnie branie niemalże systematyczne i prosta droga do wjebania.
scakony - DS
25 lutego 2026Cpundog2 pisze: jakiś dziwny ten xanax co kupiłem, już jest 3 dzień a ja dalej czuję się inaczej a wziąłem tylko 1mg...
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.