Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 79 / 3 / 0
Czy tiokolchikozyd jako m.inn. antagonista GABA będzie pomocny w tej kwestii?
  • 56 / 10 / 0
@dawidek7090 antagonistami można wywołać odwrotność tolerancji (upregulacje) lecz działania niepożądane przewyższają korzyści
Bezsenność, drgawki, agresja, drażliwość na spadek tolerancji trzeba po prostu poczekać, chociaż jeśli ktoś poważnie dał popalić układowi GABA tolerancja do zera raczej nie spadnie
  • 30 / / 0
Z mojej perspektywy jedyna rzecz, która realnie obniża tolerancję na benzo, to czas i stopniowe schodzenie z dawki niestety układ GABA dość wolno się „resetuje”.
  • 454 / 119 / 0
dodam tylko ze odstawienie alkoholu (nawet pitego w umiarkowanych ilosciach) znacznie przyspiesza ten proces.
  • 349 / 45 / 0
Ja robię tak, że schodzę z diazepamu np. jak tam biorę co 2/3 dzień, to jeszcze bardziej ograniczyłem i po ostatniej tabletce 2,5mg przyjebałem z zaskoczenia odpoczynek od benzo xd. Metabolity są, organizm trochę domaga się po 2dniach, ale mam zajęcia żeby o tym nie myśleć. Mogę wtedy miesiąc przesiedzieć bez (chyba że coś się od jebie) i po miesiącu wrzucam 10mg i jest zajebiście a jak mam parę klonów czy xanów, to jem jak najszybciej (bez black outu) bo z tego kurewtwa ciężko zejść xd.
  • 72 / 4 / 0
Ja obnizylam poprzez regularne systematyczne zmniejszanie dawki z ponad 30 mg do zaledwie kilku. Inna sprawa to to, że nie działają na mnie one już w ogóle w żaden sposób rekreacyjny, niezależnie od dawki.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.