W mojej opinii jeśli ktoś szuka odmulającego dodatku do SSRI to rebo bardziej się sprawdzi niż bupropion. Solo również da radę ale wtedy zalecałbym mniejsze dawki.
BTW: tylko niech nikt mi tu nie wyskakuje z argumentem, że przecież bupropion to na dopaminę działa i przez to jest lepszy bo go wyśmieję
Drugi raz to porażka, głupi byłem i zacząłem ją brać będąc na dużej dawce wenlafaksyny między innymi i dopadł mnie konkretny lęk, mniej więcej taki jak przy bupropionie. Tak samo jak bupro, reboksetynę zamierzam jeszcze kiedyś wypróbować.
bupropion jak i reboksetyna to leki należące do tej samej klasy antydepresantów - NRI, przy czym ta druga jest pod wieloma względami lepsza - wymieniałem niektóre cechy w poprzednim poście. Twierdzenie że bupropion jest NDRI to zwykły chwyt marketingowy, bo jeśli zajęcie DAT przy 300mg/d wynosi około 20% to jest żart. Taki sam wynik osiąga sertralina w dawkach 150-200mg.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.