Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 34 / 6 / 0
Mam takie pytanie.
Skoro LSD najlepiej wchłania się pod językiem, to co z tabletkami ?
Połykać je, czy trzymać pod językiem?
Czytałem że przez żołądek też się wchłania.
Czy one jakoś się inaczej uwalniają?
Nienasycone Pragnienie jest największym złem doprowadzającym człowieka do obłędu jak drzewo użyte do rozniecania ognia spłonie w jego wnętrzu tak zniszczeniu ulegnie człowiek który pozwolił spłonąć swej duszy od powstałego w niej nienasycenia
  • 1011 / 311 / 5
@FireDragon p.o. też się wchłonie ale trochę gorzej, co do uwalnianie, to LSD i tak się stosunkowo długo ładuje więc większej różnicy nie ma. Ale owszem, p.o. się trochę dłużej wchłania
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 1 / / 0
LSD + kokaina czy taki mix ma sens? Ktoś próbował? Czy raczej koko zbije tripa?
  • 497 / 149 / 0
To ile LSD się ładuje to zależy. Mi zawsze całkiem szybko wchodzi. Ostatnio nawet robiliśmy ze znajomymi tripa i w 3 osoby zarzuciliśmy kwasa, ja i jedna osoba po 200ug w kostce cukru, a trzecia osoba 300ug na kartonie. Nam te kostki cukru weszły znacznie szybciej, po 20 minutach pierwsze subtelne efekty, po pół godziny już zaczęły się robić wyraźne, a po godzinie myślę, że już na spokojnie mieliśmy peak, a kolega widząc jak już nam weszło zaczął się zastanawiać czy mu też wejdzie. Ostatecznie też mu weszło, ale nie wiem czy faktycznie jego karton miał aż tyle.

Kolega od którego go wziął podobno z 2 lata już go trzymał. Więc z jednej strony jeśli były jakieś błędy w przechowywaniu to mogło mu osłabnąć, z drugiej podobno inni ludzie których tym częstował twierdzili, że są mocne. Nie wiem na ile to była kwestia dawki, a na ile formy przyjęcia, ale tak na oko z cukru weszło dwa razy szybciej niż z kartonu.

W ogóle kolega który z nami nie tripował, bo był na zwale po NEPie zaproponował w trakcie tripa grę w szachy. Rozegrałem więc partię szachów czekając aż trip zmieni się w Candy Flipa. Tu też tempo wejścia było wolniejsze, w opinii kolegi który kwasa wziął w kartonie. On podobno zawsze dorzucał emke w krysztale. Tym razem jednak kryształ wrzuciliśmy do żelatynowych kapsułek, przez co też emka miała swój peak późnej niż to podobno było jak bez kapsułki ją dorzucał.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.

Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.