Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 175 / 11 / 0
@Okon1122
Przez medikinet wątpię. Chyba że zjada baaardzo duże ilości. Ale kokaina lub amfetamina jak najbardziej może takie psychozy wywołać tak samo nie wiemy czy pali zwykle zioło czy czymś chrzczone... jedyne co możecie zrobić to zaprowadzić go do psychiatry a jesli to noe pomoze to detox. Dopóki będzie cpał to mu to nie przejdzie. N początku spróbujcie go spokojnie przekonywać do psychiatry. Nie drzyjcie się na niego, nie straszcie.
  • 2 / / 0
Detoks już ma właśnie od 2-3 tygodni. Wszystko spuścił w kiblu przez te schizy. W środę miał paczkę do odebrania z trawką to odrazu po tym jak ja odebrał to się porył, że już go śledzą i ja wyrzucił. Znalazłem u niego tylko ten medicinet. Z tego co wiem to brał koksik weekendowo, a ostatnio miał w domu większą ilość, żeby odsprzedawać znajomym i na tym lekko dorabiać, więc nie wiem czy za grubo z tym nie poleciał. Do psychiatry pójdzie, bo musi podtrzymywać L4 w pracy, tylko pytanie czy będzie chciał brać te leki. Nie wiem czy to też nie początek jakiejś schizofrenii, zobaczymy. Ciężka sytuacja dla nas...
  • 70 / 7 / 0
@Okon1122 To na 85% jest psychoza która minie mu jeśli przestanie zażywać narkotyki
Uważaj na lekarzy którzy zbyt szybko diagnozują np schizofrenie, bo myśle że 30% osób w polsce z taką diagnozą tak naprawde nie ma schizofrenii. Zadbajcie o dobrego lekarza.
I życze zdrowia dla brata
  • 61 / 8 / 0
Popełniłam błąd niestety gonienie króliczka, wydawało mi się że sniffem będę marnowała mniej tabletek do następnej wizyty u psychiatry (oral ledwie czułam), a tu dziś ćpuński kompulsywny zmysł się odpalił od tego sniffowania i już 40mg sniffem dziś poszło %-D
Nigdy nie zażywałam stimów prócz jednego razu - jedynie parę lat temu w chujowym okresie życia zdarzył się jakiś biedaketon. Działanie na dopamine było tak silne że przeraziło mnie to i boża opatrzność uchroniła mnie przez zakupem większej ilości. Wiedziałam że bym się instant uzależniła bo byłam niczym szczur laboratoryjny wolący kolejną dawkę dragu i śmierć z wycieńczenia od jedzenia. Wszystko wyćpałam w jeden dzień.

Jebać ten medikinet i poproszę psychiatre o przedłużone uwalnianie MPH by się nie dało ćpać, i tak 10mg oral działa zbyt krótko na mnie.
  • 70 / 6 / 0
Kurwa pomóżcie.

Long story short.
Nadużywam tego gówna. Od jakiegoś czasu mam czasami objawy takie jak niepokoj i dreszcze, wrażenie jakby gorączki. Mam wrażenie że to mija po kolejnej dawce ale już sam nie wiem, zgłupiałem.
Tym bardziej to się skomplikowało, że łapie mnie jakieś przeziębienie, więc to może od tego.
Też mieliście takie objawy odstawienia?
  • 1 / / 0
@dicatedoc Za dużo noradrenaliny i dopy poszło, więc organizm próbuje się zbalansować. Miałem podobnie, a nawet gorzej bo mi jeszcze na serducho siadało, ale to już po końskich dawkach >200mg. Tydzień może 12 dni max odstawienia i powinnieneś wrócić do "normalności". Przestrzegam cię nie przeginaj z tym syfem. Może się nie przekręcisz, ale uszczerbku na zdrowiu się dorobisz.
  • 1 / / 0
Nie polecam zaczynać sniffować medikinetu mając dokumentację i bezproblemowy dostęp do leków. Łatwo się w to wkręcić a bardzo ciężko przestać. Zaczynałem normalnie od dawki 2x10mg, potem zwiększyłem na 4x10. W końcu coś mnie podkusiło, żeby spróbować sniff. A od tego się już zaczęło. Miałem też CR 30mg ale szybko z niego zrezygnowałem. Praktycznie cały poszedł sniffem. Doszedłem do dawki 120mg na dobę i więcej. Jak mam to potrafię sniffem przez cały dzień zużyć 20x20mg. Zawsze wieczorem sobie mówię że jutro od rana zaczynam normalnie stosować ale rano i tak wlatuje nosek. Działanie jak na mnie jest bardzo fajne aczkolwiek od jakiegoś czasu nie działa ja powinien i ciągle brakuje tego czegoś. Najgorsze są zjazdy..
Tak z buta nie uda mi się odstawić tego, może znajdę jakiś zamiennik, żeby przeżyć jakis czas bez niego.
  • 1054 / 275 / 0
Kiedy wy się ćpunki nauczycie, że NIE WOLNO nam przyjmować żadnej substancji sniffem, by powoduje to ogromne ryzyko nawrotu uzależnienia, a co dopiero sniffowanie środka psychoaktywnego jak MPH.

Sam testowałem różne nootropy tym sposobem i zawsze kończyło się to jakimś damage'm dla mojej psychiki czy mindsetu.

Nawiązuje do posta @KavonPL
  • 61 / 8 / 0
ja mam ADHD nie wiem jak u innych ale tym się średnio dało naćpać, działało cały czas leczniczo w kwestii koncentracji i clear headu ale bez jakieś euforii wręcz przeciwnie tętno wyjebało w kosmos i przez pare godzin napierdalało jak głupie że musiałam robić ćwiczenia oddechowe, nie polecam i nie zamierzam więcej eksperymentować z ćpaniem tego widocznie jest to stworzone jako lek a nie jako ćpanie PS. płuca mnie napierdalają

Co do posta wyżej absolutnie się zgadzam
  • 1054 / 275 / 0
@KavonPL

Ja miałem tylko krótkie rande vous z MPH do tej pory jednego wieczoru, dawki 40-80mg sniffem i to było moim skromnym zdaniem - wyjebanie na orbitę okołoziemską.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Wed, 04 Feb 2026 06:12:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770185472'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

Bimber to przeszłość. Teraz Podlasie gotuje "kryształ" wart 36 mln zł

Podlasie, które przez lata kojarzyło się z produkcją domowego alkoholu w garażu, dziś ma nowy "eksportowy" towar. Światek przestępczy odkrył chemiczną niszę i jak się okazuje, potrafi z niej zrobić interes wart fortunę. Policja natrafiła na laboratorium, w którym dosłownie "gotowano" kryształ. Substancje miały truć innych, choć ich producenci bardzo uważali, by sami nie zatruli się oparami, dlatego pracowali w maskach z filtrami. Już bez masek, ale w kajdankach, trzech mężczyzn trafiło w ręce funkcjonariuszy. Podczas akcji policja zabezpieczyła ogromne ilości narkotyków oraz nielegalną broń.

Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków

To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.