Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 805 / 142 / 0
Leki nowej generacji np escitalopram, mirtazepina itp. nie wpływają aż tak bardzo na libido.
sertralina, venlafaxyna to chemiczna kastracja. Takich leków się unika. Ja wiem, że te leki są bardzo skuteczne w przypadku depresji, amotywacji itd. jednak skutki uboczne po nich to tragedia.
Pisałem o tym wielokrotnie w dziale Venlafaxyna
  • 102 / 6 / 0
Ja np. tego nie odczułem.Tycie jest gorsze.
  • 4983 / 879 / 0
Ja na 50mg sertraliny także nie odczułem dysfunkcji.
  • 10 / 3 / 0
Ja po sertralinie nie odczułem żadnych dysfunkcji, wszystko działa jak trzeba. Najzabawniejsze jest to że mam na koncie patologiczne zachowania seksualne po betaketonach z moimi ex a nawet to nie sprawiło żeby sertralina mnie wykastrowała XD
  • 2 / / 0
Zawsze 200mg teścia pomogaja 😜
  • 272 / 66 / 0
Pomagają ?
Nie poerdol tu innym bo nie masz nic do powiedzenia.
Mój i twoj post powinno się skanoswąc
czekam.

@delete
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 820 / 472 / 0
PSSD wymaga działania na wielu poziomach jednocześnie: emocje, nagroda, neuroplastyczność, balans dopaminowy i serotonina 5‑HT1A.

Stabilizacja układu limbicznego: pregabalina → zmniejszenie napięcia i anhedonii.

Delikatne pobudzenie dopaminowe (opcjonalnie Sunifiram / L‑DOPA w minimalnej dawce): fokus, ale nie tłumi pregabaliny.

Mikrodawka psylocybiny: zwiększa plastyczność emocjonalną, pozwala wgląd i subtelną przyjemność.

5‑MeO‑DMT: silne „przywrócenie” układu nagrody i reaktywności emocjonalnej.

ketaminy low‑dose lub pełne psychodeliki → reset DMN i reorganizacja sieci. Integracja doświadczeń: kluczowa, by mózg utrwalił efekty w normalnym funkcjonowaniu.
Low‑dose naltrekson (LDN) → modulacja receptorów opioidowych, eksperymentalnie poprawia wrażliwość nagrody.

Agoniści D2 / modulatory dopaminy → tylko bardzo ostrożnie, krótkotrwale.

Inhibitory MAO-B (np. selegilina low-dose) → zwiększają dopaminę w mózgu, potencjalnie wspierają nagrodę (bardzo ostrożnie w kombinacji z innymi substancjami serotoninergicznymi).
Panie Boże jeśli teraz nie umre nigdy nie przypierdole krechy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.