sertralina, venlafaxyna to chemiczna kastracja. Takich leków się unika. Ja wiem, że te leki są bardzo skuteczne w przypadku depresji, amotywacji itd. jednak skutki uboczne po nich to tragedia.
Pisałem o tym wielokrotnie w dziale Venlafaxyna
Nie poerdol tu innym bo nie masz nic do powiedzenia.
Mój i twoj post powinno się skanoswąc
czekam.
@delete
It's not going to be fun.
Stabilizacja układu limbicznego: pregabalina → zmniejszenie napięcia i anhedonii.
Delikatne pobudzenie dopaminowe (opcjonalnie Sunifiram / L‑DOPA w minimalnej dawce): fokus, ale nie tłumi pregabaliny.
Mikrodawka psylocybiny: zwiększa plastyczność emocjonalną, pozwala wgląd i subtelną przyjemność.
5‑MeO‑DMT: silne „przywrócenie” układu nagrody i reaktywności emocjonalnej.
ketaminy low‑dose lub pełne psychodeliki → reset DMN i reorganizacja sieci. Integracja doświadczeń: kluczowa, by mózg utrwalił efekty w normalnym funkcjonowaniu.
Low‑dose naltrekson (LDN) → modulacja receptorów opioidowych, eksperymentalnie poprawia wrażliwość nagrody.
Agoniści D2 / modulatory dopaminy → tylko bardzo ostrożnie, krótkotrwale.
Inhibitory MAO-B (np. selegilina low-dose) → zwiększają dopaminę w mózgu, potencjalnie wspierają nagrodę (bardzo ostrożnie w kombinacji z innymi substancjami serotoninergicznymi).
Podpowiem wątroba - SHBG - estradiol (który sam w sobie reguluje noradrenalinę, glutaminian i wiele innych rzeczy) - DHEA - kortyzol i ACTH.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.