Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2073 / 266 / 0
30 stycznia 2026defilixada216 pisze:
Jak dlugo marihuana trzyma sie w tescie na sline ? Chodzi mi o przykladowe zbadanie podczas kontroli policyjnej. Jak zjaralem dwa dni temu około 1g THC to dalej wyjdzie?
Polecam cliner do ust który neutralizuje THC do dostania w internecie.
  • 41 / / 0
Chce przejść całkowicie na susz ale z waporyzatora, znalazłem fenix mini, mógłby ktoś kto może go ma lub miał styczność opisać jak sie sprzęt sprawuje ? I jak z wydajnością i zużyciem materiału? Kopie tak samo jak palone ? Mocniej słabiej ? Odmianke teraz będe miał lemon kush

Ps. I przede wszystkim czego innego w efekcie mogę się spodziewać? To będzie mój 1 raz w życiu z wapkiem
  • 12704 / 2457 / 0
Nie kupuj tego badziewia - jak dołożysz kilka dyszek, to masz manualnego DynaVap, który jest o wiele lepszy pod każdym względem. Cenowo wyjdzie trochę drożej, bo to jeszcze palnik za 20zł (polecam markę Honest), ale niewiele.
Nie miałem wprawdzie Fenixa, ale te tanie elektorniczne to jest tylko takie zawracanie d**y, a nie waporyzacja.
Działanie jest inne - bardziej "czyste" i dużo łagodniejsze dla dróg oddechowych. Na początku może wydawać się, że to nie to samo, ale z czasem nie ma już powrotu do palenia. Do tego dużo oszczędniejsze.
  • 41 / / 0
@Jezus Chytrus
Chce jak najbardziej dyskretnie i bez pierdolenia.... dlatego nie pozostaje mi nic innego w tym budżecie jak ten fenix....
Kilka pytań, jak nabije całą komorę ( lekko) i nie zużyję całego materiału w 1 wieczór, to mogę normalnie go użyć na następny dzień bez wyjmowania z komory ? I czy wydzielał by się mocny zapach zioła?
  • 281 / 42 / 0
Możesz bez problemu dokończyć waporyzację innego dnia. Wapek po inhalacji nie powinien mocno pachnieć bo większość terpenów uleci już w pierwszej sesji.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 41 / / 0
@Szponciciel
A jak z fazą ? Mocniej ?
I czy wydychana para zostawia trwały zapach ?

Ps. Para nie ucieka w żaden sposób w przerwie między buchami ?
  • 281 / 42 / 0
- Wapek odpalony drugi raz nie klepnie cię mocniej bo nabity susz utracił część terpenów i THC.
- Para nie zostawia trwałego zapachu - na swoim mieszkaniu grzałem codziennie wapki przez kilka lat i absolutnie nie da się tego wyczuć. Z podgrzewaczami tytoniu (IQOS, Glo) jest tak samo.
- Nawet jeśli coś tam ucieka będą to zbyt małe ilości aby miało to jakiekolwiek znaczenie. No chyba, że zostawisz wapka odpalonego i o nim zapomnisz %-D
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 41 / / 0
@Szponciciel
Chodziło mi czy waporyzator uderzy mocniej niż tradycyjna lufka np
  • 806 / 142 / 0
Nie uderzy mocniej, faza jest inna. Wydaje się słabsza ale trwa dłużej. Każdy wapek jest inny, Fenix mini ma raczej słabe opinie, ja go nawet nie testowałem bo każdy odradza.
Jak wydychasz parę przez okno to nie czuć zapachu ale nomalnie jak wapujesz w pokoju to czuć
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Sun, 01 Feb 2026 21:51:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1769982612'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE

Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.

Międzynarodowy gang narkotykowy rozbity. Lider wpadł w Hiszpanii dzięki danym z FBI

Prokuratura Okręgowa w Tarnowie skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko czterem członkom zorganizowanej grupy przestępczej, która na masową skalę przemycała narkotyki z Hiszpanii do Polski. Szajka, kierowana przez poszukiwanego Europejskim Nakazem Aresztowania Michała J., miała wprowadzić na czarny rynek narkotyki o wartości ponad 13 milionów złotych. Kluczowym dowodem w sprawie okazały się materiały z rzekomo bezpiecznego komunikatora ANOM, które polskim śledczym przekazało amerykańskie FBI.

Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków

To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.