30 stycznia 2026defilixada216 pisze: Jak dlugo marihuana trzyma sie w tescie na sline ? Chodzi mi o przykladowe zbadanie podczas kontroli policyjnej. Jak zjaralem dwa dni temu około 1g THC to dalej wyjdzie?
Ps. I przede wszystkim czego innego w efekcie mogę się spodziewać? To będzie mój 1 raz w życiu z wapkiem
Nie miałem wprawdzie Fenixa, ale te tanie elektorniczne to jest tylko takie zawracanie d**y, a nie waporyzacja.
Działanie jest inne - bardziej "czyste" i dużo łagodniejsze dla dróg oddechowych. Na początku może wydawać się, że to nie to samo, ale z czasem nie ma już powrotu do palenia. Do tego dużo oszczędniejsze.
Chce jak najbardziej dyskretnie i bez pierdolenia.... dlatego nie pozostaje mi nic innego w tym budżecie jak ten fenix....
Kilka pytań, jak nabije całą komorę ( lekko) i nie zużyję całego materiału w 1 wieczór, to mogę normalnie go użyć na następny dzień bez wyjmowania z komory ? I czy wydzielał by się mocny zapach zioła?
A jak z fazą ? Mocniej ?
I czy wydychana para zostawia trwały zapach ?
Ps. Para nie ucieka w żaden sposób w przerwie między buchami ?
- Para nie zostawia trwałego zapachu - na swoim mieszkaniu grzałem codziennie wapki przez kilka lat i absolutnie nie da się tego wyczuć. Z podgrzewaczami tytoniu (IQOS, Glo) jest tak samo.
- Nawet jeśli coś tam ucieka będą to zbyt małe ilości aby miało to jakiekolwiek znaczenie. No chyba, że zostawisz wapka odpalonego i o nim zapomnisz
Chodziło mi czy waporyzator uderzy mocniej niż tradycyjna lufka np
Jak wydychasz parę przez okno to nie czuć zapachu ale nomalnie jak wapujesz w pokoju to czuć
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
Międzynarodowy gang narkotykowy rozbity. Lider wpadł w Hiszpanii dzięki danym z FBI
Prokuratura Okręgowa w Tarnowie skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko czterem członkom zorganizowanej grupy przestępczej, która na masową skalę przemycała narkotyki z Hiszpanii do Polski. Szajka, kierowana przez poszukiwanego Europejskim Nakazem Aresztowania Michała J., miała wprowadzić na czarny rynek narkotyki o wartości ponad 13 milionów złotych. Kluczowym dowodem w sprawie okazały się materiały z rzekomo bezpiecznego komunikatora ANOM, które polskim śledczym przekazało amerykańskie FBI.
Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków
To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.