Ciśnienie mam 170/100, wziąłem już leki na obniżenie, serce mi wali 150/min, łeb mnie napierdala
Nie chce dzwonić na pogotowie, metylofenidat ma krotki okres półtrwania ale sam sie nakręcam, boję się że zaraz mi wyjebie cisnienie ponad 200 i będę miał krwawienie do głowy.
Ile to potrwa? Co mam zrobić? I bardzo boję się zjazdu po tym. Da się ten zjazd jakoś złagodzić?
Dziwne, że życie ma smak tych ostatnich kilku godzin
Dziwne, że życie ma smak tych ostatnich kilku godzin
Czuję się tak samo
Dzisiaj już było ok
PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ, BOJE SIE ZE JAK ZACZNIE DZIALAC TO ZASNE I JUZ SIE NIE OBUDZE, AKURAT W MOMENCIE JAK ZACZALEM OGARNIAC ZYCIE
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.