Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Jak jest na zejściu z pregabaliny czy można dostać coś w rodzaju padaczki jak po bezo wypowie się ktoś halo?
  • 988 / 237 / 0
10 stycznia 2026Merx pisze:
10 stycznia 2026Metrowy26 pisze:
Jak jest przy odstawianiu pregabaliny? Czy jest tak strasznie jak w przypadku benzo?
w cholerę gorzej. ale zależy od dawki i długości zażywania.
Proszę Cię... Kurwa Merxiu jak ja Cię lubię i szanuję tak gadasz głupoty po prostu. Nie ma gorszego skręta jak od benzo. Pomijam oczywiście stare leki barbi i leki działające podobnie. Benzo przebija nawet opio, bo do bólu sie przyzwyczaisz a kurewnego strachu, psychozy, delirium, derealizacji nie zniesiesz.
  • 9 / / 0
Myślę, że pregabalina nie jest tak przewalona do odstawienia wypowie się ktoś na jakie receptory działa pregabalina jak jest na odstawce z niej przy dawkach 150 mg dziennie można dostać urwania filmu czy jest bezpieczniejsza od benzo?

akceptuję, ale nie nawalaj w kółko podobnymi pytaniami - nv13
  • 686 / 107 / 0
@DobryWujas nie chciałam się odzywać, bo nie schodziłam z pregi, ale psychiatra mnie odciął od benzo i przechodziłam agresywny odwyk domowy. Mam taką traumę po tym, że nie wiem, czy może być gorsze odstawienie niż to. Momentami leżałam w łóżku i po prostu chciałam się przekręcić, byleby to się skończyło
  • 9 / / 0
10 stycznia 2026dlaczegojaja pisze:
10 stycznia 2026mmigotka pisze:
Ja nie wiem co wy macie z tą pregą. Próbowałam w dawkach terapeutycznych - zaleconych przez psychiatrę, później brałam jej sporo, fenomenu nie było. Nawet mi to proponowali przy leczeniu padaczki, ale odmówiłam, bo powiedziałam, że brałam to i jakoś średnio działało. Jak mieszkałam z moim ex który złapał fazę na punckcie mojej lekomanii jenocześnie będąc narkomanem kazał mi jednego dnia wjebać wszystko co mam od psychiatrów, pregabalina też się poszła jebać, a teraz żałuję, bo ciekawa jestem o co chodzi. Raz wzięłam większą dawkę to mnie wyskładało jak taboret z ikei i poszłam spać. A mam wrażenie, że w ostatnim czasie ludzie to żrą na potęgę. Ktoś mi wyjaśni fenomen?
Dawkowałaś poniżej swojego „sweetspot’u” po prostu. I ciesz się a nie żałuj, bo z jakimikolwiek tendencjami do nałogu, wpadłabyś jak śliwka w kompot szybciutko. Działanie zmienia sie (na większej dawce - może to być 300 albo 750 lub 900 w żął od osoby/tolerancji) na podobne do grzania po morfinie/opiatach. Mocne grzanie dopamina wszędzie plus mania na zasadzie że gapienie w ścianę jest czymś pasjonującym co dopiero coś fajneg@Metrowy26 podasz info jakie dawki konkretnie i ile czasu je brałeś, że odstawienie skończyło się padaczką?

Nie , pręga nie jest aż tak groźna jak benzo/alkohol bo np taka padaczka to raczej rzadki objaw
5 a czasem około 10g na dzień
  • 988 / 237 / 0
@mmigotka

Ja przechodziłem też odstawienie od benzo w dodatku byłem wtedy silnie uzależniony od oksykodonu. I to od bardzo wysokich dawek obu, bo jadłem średnio po 30mg klonów dziennie, a oksy po 600mg. W dodatku zrobili mi to na detoksie po prostu wrzucając mnie na diazepam po 10mg dwa razy dziennie + zolpi i oczywiście wysoka obstawa z leków przeciwdrgawkowych. No, ale to ja się zdecydowałem na tego typu odtrucie. Obyło się bez psychozy, delirium i padaczki. Chociaż po tygodniu już chciałem spierdalać, ale nie chcieli mnie wypuścić. Okazało się że miałem ciśnienie w kosmosie i tak bym się najprawdopodobniej przewrócił za drzwiami xD. Po trzech tygodniach zeszło. Mieszanka bólu nie tylko kości, ale uczucia krwi przelewającej się w głowie doprawiona tak masakrycznym strachem spowodowało długofalowo zmianę mojej osobowości. Ale dzięki temu już nigdy nie wjebałem się w ciąg na benzo. Używam ich sporadycznie i leczniczo. Tak jakby przestały mnie uzależniać.
Wyjątki to jest gdy jestem pijany. Wtedy lepiej żebym nie miał dostępu do żadnego benzo xD.

Wracając do pregaby to brałem ją wielokrotnie w dłuższych ciągach jednak na normalnych dawkach do 450mg i nigdy nie odnotowałem odstawienia. Ale teraz biorę więcej, więc kto wie...
  • 1560 / 408 / 2
10 stycznia 2026DobryWujas pisze:
10 stycznia 2026Merx pisze:
10 stycznia 2026Metrowy26 pisze:
Jak jest przy odstawianiu pregabaliny? Czy jest tak strasznie jak w przypadku benzo?
w cholerę gorzej. ale zależy od dawki i długości zażywania.
Proszę Cię... Kurwa Merxiu jak ja Cię lubię i szanuję tak gadasz głupoty po prostu. Nie ma gorszego skręta jak od benzo. Pomijam oczywiście stare leki barbi i leki działające podobnie. Benzo przebija nawet opio, bo do bólu sie przyzwyczaisz a kurewnego strachu, psychozy, delirium, derealizacji nie zniesiesz.
Proszę Cię... Kurwa Wujas, jak ja Cię lubię i szanuję, tak gadasz głupoty po prostu. W dodatku z błędami interpunkcyjnymi.

Ty nie masz skrętów po pregabie, ja nie mam po benzo.
Ty schodzisz z pregi CT, ja schodzę z benzo CT.
Widzisz, ja potrzebowałem na zejście z 300mg pregabasyfu 7 jebanych miesięcy, w których to
  • czułem się jak totalny debil i frajer (frajer dlatego bo zrobiłem z siebie królika doświadczalnego), a debil bo nie mogłem pracować w swoim zawodzie (nie mogłem wbić się żadnym instrumentem w rytm bitu piosenki, nie mówiąc już o mixie czy masteringu na live (inżynieria dźwięku)
  • pracować w drugim zawodzie również nie mogłem bo jak tutaj lutować elementy mniejsze od 1mm pod mikroskopem jak trzęsą Ci się ręce jak skurwysynowi po odstawce alkoholu na delirce?
  • pokłóciłem się absolutnie kurwa z każdym, wyłącznie przez swój debilizm który zapewniła mi owa substancja - chociaż przyznaję im mniej wiesz, tym lepiej śpisz, może dlatego świat na predze wygląda łatwiej skoro robi z nas debila? (a jak się wam tylko tak wydaje, to są dwa warunki, albo nic totalnie nie potraficie w życiu (brak jakichkolwiek umiejętności, pasji) ogl współczuję, ale i zazdroszczę, bo świat jest w ch*j prostszy, drugim warunkiem jest kompletne zejście z substancji i minimalna abstynencja od niej przez 3msc bo dopiero po takim czasie zauważyłem jaką papkę z mózgu mi zrobiła)
Nawet gdyby mi się chciało i gdybym miał czas, a ostatnio go nie mam i czuję się jakbym kończył tą jebaną medycynę, a nie był Lead AI Developerem w G00gle, bo tak wygląda właśnie mój początek roku. To zmiótłbym Cię argumentami podpartymi badaniami klinicznymi w półtorej godziny, ale zmiotę Cię czymś z czym albo się ze mną zgodzisz, albo uznam, że nie warto konwersować w ogóle z takimi osobami.

Znasz termin neuroróżnorodność? :korposzczur:
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 33 / 5 / 0
@Merx zgadzam się z tobą, pregabalina poprzez wiązanie się z tą podjednostką α2δ-1 moduluje uwalnianie neuroprzekaźników, co za tym idzie przy odstawieniu robi się kaskada i nadmiernie są one uwalniane co daje również silne objawy odstawienia, przy benzodiazepinach z tego co mi wiadomo wariuje GABA, i nie uwalniają się neuroprzekaźniki w takim stopniu jak przy pregabalinie.

Jednakże to wszysko zależy od dawek i własnych predyspozycji
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2026 przez kamex, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.