Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Mimo wszystko na ten moment potrzebuje tego leku i widzę więcej zalet niż wad, cudowny lek ale ja jestem fanem gabajebakow, mimo wielu efektów ubocznych slava pregabalinu. W przyszłym tygodniu będę mieć lorazepam za co chwała.
Oapisałbym jej działanie raczej "problemy dalej są, źródło lęków jest, ale spływa po mnie jak po kaczce, Mam to w dupie i w sumie to mam ochotę popracować w garażu albo iść do ogrodu dla przyjemności"
Na początku jest tak, że chce się robić rzeczy których nie chciałoby się na trzeźwo z własnej przyjemności ruszać.
No i na początku pamiętam że "mniej mi się chciało ćpać" .
Ale widziałem że jeszcze niektórzy tutaj w wątku o tym pisali, że jakaś magiczna moc zmniejsza ciśnienie na walenie swoich używek
"Rutyna to rzecz zgubna "
10 stycznia 2026Metrowy26 pisze: Jak jest przy odstawianiu pregabaliny? Czy jest tak strasznie jak w przypadku benzo?
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
10 stycznia 2026mmigotka pisze: Ja nie wiem co wy macie z tą pregą. Próbowałam w dawkach terapeutycznych - zaleconych przez psychiatrę, później brałam jej sporo, fenomenu nie było. Nawet mi to proponowali przy leczeniu padaczki, ale odmówiłam, bo powiedziałam, że brałam to i jakoś średnio działało. Jak mieszkałam z moim ex który złapał fazę na punckcie mojej lekomanii jenocześnie będąc narkomanem kazał mi jednego dnia wjebać wszystko co mam od psychiatrów, pregabalina też się poszła jebać, a teraz żałuję, bo ciekawa jestem o co chodzi. Raz wzięłam większą dawkę to mnie wyskładało jak taboret z ikei i poszłam spać. A mam wrażenie, że w ostatnim czasie ludzie to żrą na potęgę. Ktoś mi wyjaśni fenomen?
Nie , pręga nie jest aż tak groźna jak benzo/alkohol bo np taka padaczka to raczej rzadki objaw
Raz wzięłam 900 mg pregi i to wtedy był dzień jak mnie tak wyskładało, że poszłam spać, nawet nie pamiętając jak to się stało
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.