Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 51 / 6 / 0
Ciekawi mnie ile czasu, może ładować się pregabalina Cr, skoro zwykła potrzebuje minimum 3 godzin do pełnej mocy?? Pewnie z pół dnia ale pewnie bezpieczniejsza jest poza tym. Ja dziennie lykam 450 średnio . Jak biorę lek rekreacyjnie , to 900 muszę wrzucić. Jak nie biorę na co dzień to 450 daje ten sam efekt. Muszę zejść z pregabaliny i mieć to tylko na takie wyskoki bo to jedyny lek który biorę dla fanu ☺️
  • 977 / 234 / 0
Co?! Jak można do tak wolno ładującego się leku dać wersję CR?!
Ale zakładam, że to są albo tabletki albo kapsułki nie z proszkiem, a z takimi granulkami. Coś jak w Concercie.
  • 9 / / 0
Mam pytanie do znawców która dawka Pragebaliny brana w celach leczniczych tzn nerwica jest bardziej skuteczna 75 czy 150 dawka pojedyncza wieczorna
  • 163 / 21 / 0
Czy Prega podnosi dopaminę?
  • 7 / / 0
Czy komuś udało sie zrzucisz wagę biorąc pregabaline?
  • 2009 / 497 / 0
04 stycznia 2026kropka855 pisze:
Czy Prega podnosi dopaminę?
Nie raczej obniża dopaminę, u niektórych osób podnosi prolaktynę.
  • 51 / 6 / 0
Wow. W takim razie jest jeszcze bardziej czarodziejskim związkiem, aniżeli zakładałem. Bo skąd tak potężna euforia przy dużych dawkach (np 600/750) skoro nie podbija dopaminy??? Działanie porównywalne do opiatów
  • 9 / / 0
Ja tam biorę 75 ale coraz bardziej zastanawiam się czy nie wskoczyć spowrotem na 150 do tego na wieczór mam mirte 30 i Bromocorn 2,5 rano pramolan i Solian 50
  • 4967 / 871 / 0
Cudowny lek, szkoda tylko że tolerka tak skacze w kosmos szybko i trzeba robić przerwę, natomiast plus taki że po tygodniu już znów wraca magia. 600mg rano daje kopa na cały dzień i pozwala przetrwać oraz zapomnieć o problemach jednak po ciągu kilka dni i magia znika w moim przypadku robię przerwę leżąc w wyrze i gapiac się w sufit nie mając ochoty nawet na odpalenie tv czy konsoli wolę po prostu wyjebany leżęc i myśleć o tym by przetrwać te chujoze, walnąć jakas rolkę spać i jeść tylko czekając na tydzień magii. Tydzień magii i tydzień chujozy, bilans po chuju. W dodatku magik na L4 a mnie zostały niecałe 3 blistry, nawet nie chce myśleć o powrocie do homeostazy bez pregi zimny indyk i ile to będzie trwało.
  • 51 / 6 / 0
Ja wkroczyłem na chore dawki…I przyciąłem do 450mg kilka dni wytrzymałem (1x400 albo 150+300) ale jak we krwi się zbilansowało na niższym stężeniu, to wtedy pomimo wzięcia pełnej dawki - dostałem ataku paniki. W tych lękowych sytuacjach najbardziej przerażające jest jak realne się one wydają. Bardzo ciężko sobie wówczas tłumaczyć, że to objawy odstawienne. Mózg płonie na stosie, do tego depresja w gratisie. Już wiem, że sam nie odstawię. Pójdę po rozpiskę do lekarza i wezmę gabapeptynę plus coś w typie relanium/alprazolam na te zasrane lęki.

Z drugiej strony mam też świadomość, że sam się prosiłem o kłopoty nadużywając lek. A trudno nie nadużywać, jak się pozna potencjał rozrywkowy - działanie w niczym nie gorsze od działania opiatów.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?