...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
@Vetulani44 Próbowałem Xanax i było lżej, ale pracuję, prowadzę i nie chcę być zmulony w robocie, zasypiać za kółkiem. Rano mam po Xanax duże problemy ze wstawaniem nawet po 0.5 mg.

Druga sprawa, to przewlekły stres związany z konfliktem z drugą połową od ponad roku, która też ma po tym problemy ze sobą, ale nie chce o tym rozmawiać, woli chować głowę w piasek i winić cały świat za swój stan. Im bardziej się tym stresuję, tym piski są głośniejsze, głosy także. Uczę się to olewać, przyzwyczajać się jak to szumów usznych, ale najgorzej jest w ciszy i przed snem.

Boję się psychiatry, boję się że mi wpisze uzależnienie w papiery a rodzina wykorzysta to przeciwko mnie.

Wyjazd na parę dni z domu, z toksycznego otoczenia rodziny i odpoczynek wiele pomaga. Niestety, wracają natrętne myśli i się zaczyna.

@tosieniedzieje Czy przez ćpanie można się realnie dorobić schizofrenii?
Ostatnio zmieniony 23 września 2025 przez loggan, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 2916 / 627 / 0
Zobacz jaka będzie reakcja na NAC. Idź do apteki i poproś ACC Optima. Rozpuść i wypij 2-3 tabletki czyli 1200-1800mg NAC. @loggan

Zanim będziemy kombinować lepiej sprawdzić proste sposoby.
KONTAKT PW + PRIVNOTE.COM
  • 9496 / 1867 / 2
22 września 2025Vetulani44 pisze:
@loggan Próbowałeś wrzucić benzo? Nie sugeruję długoterminowego zażywania ale ja osobiście bym zarzucił żeby sprawdzić jaka będzie zmiana.
Synek, zlituj się nad chłopem. Powtórzmy. Uzależnienie bierze się z nieradzenia sobie z sobą. Dawanie ludziom którzy odchodzą z uzależnienia benzo to jak dawanie komuś bez przeszkolenia granatu.
22 września 2025loggan pisze:
tosieniedzieje Czy przez ćpanie można się realnie dorobić schizofrenii?
Można ale to trwa.
22 września 2025loggan pisze:
Druga sprawa, to przewlekły stres związany z konfliktem z drugą połową od ponad roku, która też ma po tym problemy ze sobą, ale nie chce o tym rozmawiać, woli chować głowę w piasek i winić cały świat za swój stan. Im bardziej się tym stresuję, tym piski są głośniejsze, głosy także. Uczę się to olewać, przyzwyczajać się jak to szumów usznych, ale najgorzej jest w ciszy i przed snem.
Sam sobie odpowiadasz na pytania. Idź do terapeuty i zacznij rozmawiać. Drugiej połówce postaw sprawę jasno.
Generalnie benzo czy leki tu nie pomogą a konkretne decyzje i dobrze poprowadzona terapia.
Ja przed snem puszczam np noc w kosmosie - i patrząc po komentarzach nie tylko ja 😄.
A co do konkretów to ucz się skupienia na oddechu, mięśniach itp. To działa podobnie jak Twoje skupienie na problemach tylko tutaj umiejetnie przekierowujesz energię w inne miejsce. Są też metody masażu uszu itp.

A co do ubokow które się utrzymują - niektóre będą się trzymać i do pół roku. Zwłaszcza jeśli odstawiasz cold turkey.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 19 / 8 / 0
Chce się pochwalić podjętą decyzją jak i działaniami, które za tym poszły.

Zapisałem się na 8tygodniową dzienną terapie uzależnień w DCZP we Wrocławiu. Zaczynam 03 grudnia.

Długo się do tego zbierałem, wypytywałem kiedyś tutaj czy wogóle tego potrzebuje. Okazało się że bardzo bo rozrabiam coraz bardziej.

Będę jeszcze później zadawał pytania, bo mi się sporo rodzi w głowie żeby się przygotować, ale to na dniach w innych wątkach.

Mam nadzieje że tym razem moje życie ruszy trochę do przodu bo mój potencjał jest niestety uśpiony.

Pozdro!

5 dni czysty :D
  • 49 / 3 / 0
Tripy psylocybinowe potrafią bardziej zrozumieć siebie i zerwać z nałogiem a dzięki tym magicznym grzybkom rzuciłem palenie i picie odrazu, wziąłem się za bieganie znalazłem lepszą pracę zmienił mi się pogląd na świat fakt czasem towarzyszą bk ale umysł i świadomość jest o wiele lepsza niż wcześniej. Dzięki podróży bardziej rozumiałem ludzi wyrwałem dziewczynę do której bałem się zagadać ale na tym tripie znalazłem wszystkie odpowiedzi które wpłynęły do mnie niczym podatki do budżetu państwa, ale jeśli człowiek nie ma celu życiowego to i tak wszystko będzie po uju to jest najważniejsze cel do którego się dąży całe życie. Wyobraźcie siebie gdzie będziecie za 10/20 lat i czy wam to będzie odpowiadać może taka refleksja coś pomoże bo niestety ale jeśli człowiek sam sobie życia nie poukłada nic się nie zmieni trzeba być tego świadomym.
Jak to mówi Mariusz Pudzianowski
,,Samo nic nie przyjdzie” a jeśli nie wiecie jak zacząć to sport!
  • 1 / / 0
Hej, od prawie roku jestem w ciągu kodeinowym i rodzice po przyłapaniu mnie z medyczną marihuaną kazali mi iść na detoks albo wyprowadzić się z domu do końca stycznia. Nie stać mnie na wyprowadzkę i nie wiedzą oni o kodeinę, którą na dupościsku potrzebuję 480mg, ale wytrzymam dzień na połowie tej paczki ale wspomagana dużą ilością pregabaliny i medyczniakiem. Aby naprawdę czuć się na 100% potrzebuję 720mg. Moje pytanie brzmi czy na takim detoksie dostałabym coś na zejście typu buprenorfina przy moich dawkach? Osobiście mogłabym i wolałabym odstawić kodeinę sama w domu, bo nie wymagam opieki medycznej ale rodzice nie wiedzą o uzależnieniu od kodeiny i nie wiem jak by zareagowali na prośbę by odtruć się w domu, co bym stanowczo preferowała bo to oznacza oglądanie serialu przy dyskomforcie zmniejszonym dzięki medycznej, pregabalinie i może alpry na sen. Od września zmniejszam dawkę dzięki czemu jestem w stanie na dupościsku wytrzymać dzień na 240mg, ale skręt zaczyna się szybciej i mocniej. Czy będąc na kodeinie nie mam szans i kazaliby mi na detoksie schodzić cold turkey, co jest moim ogromnym lękiem i bardzo nie chce iść na oddział głównie przez brak dostępu do telefonu, który umila czas podczas leżenia w męczarniach.
Taki mały szczegół - pierwszy raz z kodeiną był w 2012 roku jak miałam 17 lat, od tego czasu ciągle jestem w ciągach z mniejszymi lub większymi przerwami, najdłuższa kilka miesięcy. 6 lat temu miałam ostatni Strzał z morfiny, w którą byłam wjebana iv jakieś półtora roku z przerwami. Nie stać mnie na wyprowadzkę I rozważam wynajęcie pokoju w hostelu na okolo tydzień by odstawić kodeinę, bo nic mi ona nie daje oprócz niwelowania objawów odstawiennych. Problem w tym, że programy dla osob uzależnionych do których jestem zmuszona przez rodziców wykluczają korzystanie z medycznej marihuany, a to ona pomaga mi aktualnie rzucić kodeinę bo jest nieocenioną pomocą przy objawach odstawiennych, z czym nie dyskutuję bo rozumiem dlaczego ale nikt nie patrzy na to jak medyczna przynosi ulgę podczas skręta
  • 1550 / 407 / 2
@PlazmatycznyPuf

wątpię, że przy kodeinie ktokolwiek wypisał by Ci buprenorfinę - substancję mocniejszą od morfiny.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 414 / 109 / 0
Wiadomo ze kwestia osobnicza, jak kto odstawienie znosi, ale naprawde nie warto sie ladowac z deszczu pod rynne.

Utnij sobie powoli dawki powiedzmy w gora 2 tyg i bedzie ok.
Tylko nie systemem 2 dni tniesz po trochu, 3go dnia "a chuj wezme 720mg bo tylko kasy szkoda" itp racjonalizacje.

Ziolo pomaga bo zamula, tak?
To sprobuj L-teaniny, tez pomaga, z moich doswiadczen przynajmniej. Oczywiscie im bardziej sie nastawisz ze pomoze, tym lepszy efekt. A o to sie chyba nikt tam nie powinnien przypierdalac.
bb
Oporowe dawki wit C tez maja sens, ale nie w tym rzecz.
Kwestia nastawienia, jak sie nastawiasz ze "nie bedzie dobrze" to bedzie przejebane (pdk). A jak nie to mozna sie czasami zdziwic ze w sumie bylo sporo lzej niz sie wydawalo.
  • 5229 / 931 / 0
L tyrozyna, pregabalina też złoto przy odstawce
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Medyczna marihuana legalna w Bośni. "Pod ścisłym nadzorem lekarzy"

Rada Ministrów Bośni i Hercegowiny podjęła w poniedziałek decyzję legalizującą używanie konopi indyjskich w celach medycznych - przekazał portal Klix.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.