Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 321 / 4 / 0
Ciężki oddech i "zapominanie" o oddychaniu to normalna rzecz po kodzie. Przechodzi razem z fazą.
Co do Thiocodinu, to ktoś tu już kiedyś pisał, że po długim używaniu można mieć jakieś problemy właśnie przez to wydzielanie większej ilości śluzu.
Jeśli nie żarłeś Thio w masakrycznych ilościach, to nie od tego masz problemy.
Meow.
  • 75 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Jawor »
[quote="Wawoj"]
cos jakbym zapadala sie w lozku ]

To może być związane z relaksacją mięśni. W hipnozie/autohipnozie jak chcesz się odprężyć wmawiasz sobie, że mięśnie stają się cięższe i/lub że np. właśnie zapadasz się w łóżko itp. :)

A co do pytania autora to sama kodeina upośledza oddechanie...W większych dawkach bardzo znacznie!
Uwaga! Użytkownik Jawor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 8 / 0
astaroth pisze:
Ciężki oddech i "zapominanie" o oddychaniu to normalna rzecz po kodzie. Przechodzi razem z fazą.
Co do Thiocodinu, to ktoś tu już kiedyś pisał, że po długim używaniu można mieć jakieś problemy właśnie przez to wydzielanie większej ilości śluzu.
Jeśli nie żarłeś Thio w masakrycznych ilościach, to nie od tego masz problemy.
to hujowo, nienawidze tego uczucia.. a bardzo trudno sie oddycha?
The drugs they say
Make us feel so hollow
We love in vain
Narcissistic and so shallow
The cops and queers
To swim you have to swallow
Hate today
No love for tomorrow
We're all stars now in the dope show..
  • 321 / 4 / 0
W sumie zależy co dla kogo znaczy trudno.. Ja to w ogóle lubię się trochę podusić jak 'nooduję' na kodzie %-D Po jaraniu też się czuję źle, ale z kodeiną to co innego. Ogólnie koda nie stwarza problemów z oskrzelami, więc nie masz się czego bać. Trzeba bylo pamiętać, żeby jednak wziąć ten oddech co jakiś czas :P
Meow.
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
To ja chyba jestem wyjątkowy, bo nawet po kosmicznych dawakch, nawet łączonych z DXM nie miałem problemów z oddychaniem. Tzn inaczej, nigdy nie zaobserwowałem sytuacji, że muszę pamiętać o oddychaniu.
  • 129 / 8 / 0
a palicie papierosy? bo ja duzo i to najmocniejsze.
The drugs they say
Make us feel so hollow
We love in vain
The cops and queers
Hate today
No love for tomorrow
  • 321 / 4 / 0
Palę, ale mało i lighty. Pewnie na Twoją dolegliwość składa się kilka czynników, więc zadbaj jakoś o siebie pod tym względem i będzie k :P
Meow.
  • 678 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Cypress »
Ja nie palę ani fajek (tzn nie nałogowo, czasami się zdarza, ale ostatni raz paliłem chyba ze 2 miesiące temu), ani ganji.
  • 129 / 8 / 0
moze czas najwyższy zucic palenie papierosow :D ?

e: i co oprocz tego moge jeszcze zrobić, zeby oczyścic pluca, chyba ze tego juz sie nie da zrobic :D
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2008 przez I dont LIKE the DRUGS but THEdrugsLIKEme, łącznie zmieniany 1 raz.
The drugs they say
Make us feel so hollow
We love in vain
The cops and queers
Hate today
No love for tomorrow
  • 321 / 4 / 0
Same się oczyszczą, jak przestaniesz je truć ;) Ja właśnie rzucam palenie i od razu jakoś lepiej.
Meow.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.