hydroksyzyna to bardziej usypiacz niż lek przeciwlękowy, on działa tylko na pewien odsetek pacjentów i nie jest uniwersalny, jak masz bezsenność to lepiej go bierz tylko na spanie z trazodonem, aniżeli usypiać się nim w dzień.
Nerwowość i agresja może wystąpić, bo zejściem z SSRI narobiłaś sobie zespołu dyskontynuacji, który dodatkowo potęgujesz bupropionem który może nasilać układ współczulny w nieodpowiednim do tego czasie.
07 grudnia 2025halowpierdol pisze: @quegachio zdarza się i tak na początku. Zbyt dużo noradrenaliny w szczelinie synaptycznej -> aktywacja presynaptycznych autoreceptorów adrenergicznych -> zahamowanie dalszego uwalniania NA. Potrwa to 2-4 dni po czym pierdolnie Cię taka stymulacja, że nie będziesz mógł oka zmrużyć w nocy. Następnie znów zamułka i tak do czasu aż organizm się nie przyzwyczai do nowej substancji i nie nastąpi stabilizacja, tj pożądany efekt terapeutyczny.
Otóż od znajomego usłyszałem że wygotował go i klepnal jak kryształ.
Tak więc wygotowałem na ciśnieniu w puszce 300mg skruszonego na jebany pył bupropionu, do momentu lekkiego wrzenia.
Wjazd - byłem zaskoczony, ostro jakbym przywalił 4cmc w zbyt dużej dawce.
Z dziewczyną następnie zrobiliśmy resztę opakowania iv w 3 dni. Parcie na dorzutki ogromne. Przy wyjściu z żyły ogromny bąbel i ból. Na zejściu tiki, lekkie haluny i lekkie kołotanie serca.
Najgorzej, że gdy teraz odkryliśmy to, że można go walić iv, to fakt, że na recepcie mam 7 op. 300mg
Szukałem opracowań po angielsku na temat korelacji bupropionu i podgrzewania i znalazłem 1 artykuł z wykresem z wzrostem temperatury wobec rozpadu na inne związki, jak i związek z hudroxybupropionem.
Również racemat był testowany w laboratorium ale niestety zbyt chemiczny słownik jak dla mnie.
Czy ktoś próbował takiego podania? Czy można walić na sportowo, czy odpuścić po 1 opakowaniu?
18 grudnia 2025Nautakosmo pisze: powiedzcie mi czy czy próbował ktoś dużej dawki niezalecanej normalnie czy po wzięciu 600mg na raz można odczuć jakieś negatywne/pozytywne efekty ?
@ktorekonto podawanie bupropionu iv jest niebezpieczne, bo może uszkadzać naczynia krwionośne i powodować nekrozę tkanek jeśli roztwór zostanie wstrzyknięty poza żyłą. Plus oczywiście istnieje duże ryzyko drgawek przy tej drodze podania.
600 mg/d zostało już uznane przez środowiska medyczne, jako pułap niebezpieczny i ucięte do, o ile się nie mylę, 450 mg bupropionu/d.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
20 grudnia 2025ktorekonto pisze: Po pierwsze nie zalecam nikomu poniższego działania, ale może ktoś też testował bupropion dożylnie.
Otóż od znajomego usłyszałem że wygotował go i klepnal jak kryształ.
Tak więc wygotowałem na ciśnieniu w puszce 300mg skruszonego na jebany pył bupropionu, do momentu lekkiego wrzenia.
Wjazd - byłem zaskoczony, ostro jakbym przywalił 4cmc w zbyt dużej dawce.
Z dziewczyną następnie zrobiliśmy resztę opakowania iv w 3 dni. Parcie na dorzutki ogromne. Przy wyjściu z żyły ogromny bąbel i ból. Na zejściu tiki, lekkie haluny i lekkie kołotanie serca.
Najgorzej, że gdy teraz odkryliśmy to, że można go walić iv, to fakt, że na recepcie mam 7 op. 300mg
Szukałem opracowań po angielsku na temat korelacji bupropionu i podgrzewania i znalazłem 1 artykuł z wykresem z wzrostem temperatury wobec rozpadu na inne związki, jak i związek z hudroxybupropionem.
Również racemat był testowany w laboratorium ale niestety zbyt chemiczny słownik jak dla mnie.
Czy ktoś próbował takiego podania? Czy można walić na sportowo, czy odpuścić po 1 opakowaniu?
18 grudnia 2025Nautakosmo pisze: powiedzcie mi czy czy próbował ktoś dużej dawki niezalecanej normalnie czy po wzięciu 600mg na raz można odczuć jakieś negatywne/pozytywne efekty ?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.