Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Dziekuje za feedback. A ile się to ładuje? Wziąłem dwie kopiaste łyżeczki i jakoś nie czuje o wiele mocniejszej fazy. Czytałem gdzieś, że ludzie po 20g ładowali, żeby się ugrzać. Smak mi w ogóle nie przeszkadza :-)

Po kratomie są zaparcia? Czy to się musi jakoś rozkręcić przez parę dni/ parę aplikacjj, aby wyrobić receptory?
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2025 przez NieMaDupyBezWyjscia, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 961 / 301 / 5
Co do zaprać, to jak to po opioidach, są. Ale widomo, wraz ze wzrostem tolerancji reakcja organizmu na substancję maleje, więc i zaparcia mniejsze przy tych samych dawkach być powinny
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 2828 / 614 / 0
@NieMaDupyBezWyjscia Poczytaj ostatnie kilkanaście stron tego wątku i znajdziesz odpowiedzi na większość pytań, nie chce mi się pisać 50 raz że w przypadku kratomu większa dawka nie oznacza lepszej fazy, a wręcz przeciwnie...
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 961 / 301 / 5
@Vetulani44 odpowiedź uniwersalna chyba na wszystkie posty.
Ale jakby nie patrzeć, słuszność masz, odpowiedzi na większość pytań zostały już udzielone, a
"do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 376 / 40 / 0
wczorajNieMaDupyBezWyjscia pisze:
Dziekuje za feedback. A ile się to ładuje? Wziąłem dwie kopiaste łyżeczki i jakoś nie czuje o wiele mocniejszej fazy. Czytałem gdzieś, że ludzie po 20g ładowali, żeby się ugrzać. Smak mi w ogóle nie przeszkadza :-)

Po kratomie są zaparcia? Czy to się musi jakoś rozkręcić przez parę dni/ parę aplikacjj, aby wyrobić receptory?
Są właśnie zaparcia i to konkretne, po innych opiatkach nigdy nie miałem.

Badania mówią coś takiego:
*Mitragynina znacznie wzrosła uwalnianie dopaminy po wielokrotnym narażeniu."

Miesiąc nie piłem tej herbaty i ostatnio sobie zrobiłem i uja co mnie porobilo faza bardzo słaba nawet napędu nie było. Gdzie normalnie taka dawka 1.5G wywalała z butów. Ważyłem więc 5g i mówię będę mial na trzy razy. Wypiłem polowe i resztę wyjebałem bo efekt prawie żaden.
  • 16 / / 0
A jak się ma Kratom biały do baklofenu? Ktoś próbował? Czytałem że pregabalina podbija działanie, potwierdzi ktoś?
Wczoraj połączyłem z aplrazolamem i rzeczywiście benzo słabo zadziałało, wolno sie rozkręcało( mam dość niską tolerkę).

I czy dorzucanie ma sensu, czy lepiej ustalić dawkę i później już nie dorzucać?
  • 2828 / 614 / 0
Nijak się ma do baklofenu, zupełnie inny mechanizm działania. Co najwyżej obie substancje mogą w różnym stopniu podkręcić otwartość, zniwelować lęk, ale nie w taki sam sposób. Dorzutki w przypadku większości opio słabo wchodzą i tu nie jest inaczej, co najwyżej wkurw narasta przez działanie adrenergiczne. Ja wrzucałem nie częściej niż co 4h ale dłuższe odstępy są lepsze.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.