Rośliny z rodzaju Mitragyna, rodziny marzanowatych, zawierające alkaloidy o działaniu psychoaktywnym (Mitragyna speciosa, Mitragyna hirsuta, Mitragyna javanica).
Więcej informacji: Mitragyna speciosa na Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 29 / 3 / 0
Dziekuje za feedback. A ile się to ładuje? Wziąłem dwie kopiaste łyżeczki i jakoś nie czuje o wiele mocniejszej fazy. Czytałem gdzieś, że ludzie po 20g ładowali, żeby się ugrzać. Smak mi w ogóle nie przeszkadza :-)

Po kratomie są zaparcia? Czy to się musi jakoś rozkręcić przez parę dni/ parę aplikacjj, aby wyrobić receptory?
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2025 przez NieMaDupyBezWyjscia, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1014 / 313 / 5
Co do zaprać, to jak to po opioidach, są. Ale widomo, wraz ze wzrostem tolerancji reakcja organizmu na substancję maleje, więc i zaparcia mniejsze przy tych samych dawkach być powinny
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 2951 / 637 / 0
@NieMaDupyBezWyjscia Poczytaj ostatnie kilkanaście stron tego wątku i znajdziesz odpowiedzi na większość pytań, nie chce mi się pisać 50 raz że w przypadku kratomu większa dawka nie oznacza lepszej fazy, a wręcz przeciwnie...
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 1014 / 313 / 5
@Vetulani44 odpowiedź uniwersalna chyba na wszystkie posty.
Ale jakby nie patrzeć, słuszność masz, odpowiedzi na większość pytań zostały już udzielone, a
"do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 404 / 49 / 0
21 listopada 2025NieMaDupyBezWyjscia pisze:
Dziekuje za feedback. A ile się to ładuje? Wziąłem dwie kopiaste łyżeczki i jakoś nie czuje o wiele mocniejszej fazy. Czytałem gdzieś, że ludzie po 20g ładowali, żeby się ugrzać. Smak mi w ogóle nie przeszkadza :-)

Po kratomie są zaparcia? Czy to się musi jakoś rozkręcić przez parę dni/ parę aplikacjj, aby wyrobić receptory?
Są właśnie zaparcia i to konkretne, po innych opiatkach nigdy nie miałem.

Badania mówią coś takiego:
*Mitragynina znacznie wzrosła uwalnianie dopaminy po wielokrotnym narażeniu."

Miesiąc nie piłem tej herbaty i ostatnio sobie zrobiłem i uja co mnie porobilo faza bardzo słaba nawet napędu nie było. Gdzie normalnie taka dawka 1.5G wywalała z butów. Ważyłem więc 5g i mówię będę mial na trzy razy. Wypiłem polowe i resztę wyjebałem bo efekt prawie żaden.
  • 29 / 3 / 0
A jak się ma Kratom biały do baklofenu? Ktoś próbował? Czytałem że pregabalina podbija działanie, potwierdzi ktoś?
Wczoraj połączyłem z aplrazolamem i rzeczywiście benzo słabo zadziałało, wolno sie rozkręcało( mam dość niską tolerkę).

I czy dorzucanie ma sensu, czy lepiej ustalić dawkę i później już nie dorzucać?
  • 2951 / 637 / 0
Nijak się ma do baklofenu, zupełnie inny mechanizm działania. Co najwyżej obie substancje mogą w różnym stopniu podkręcić otwartość, zniwelować lęk, ale nie w taki sam sposób. Dorzutki w przypadku większości opio słabo wchodzą i tu nie jest inaczej, co najwyżej wkurw narasta przez działanie adrenergiczne. Ja wrzucałem nie częściej niż co 4h ale dłuższe odstępy są lepsze.
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
  • 3 / / 0
kratom w ogóle strasznie słabo działa jak ktoś ma tolerkę na opio, nie wiem jak wy ale u mnie typowo grzeje tylko pierwsza dawka a w miarę jedzenia tylko lekko stymuluje i zabija skręta
dziwaczna substancja
  • 29 / 3 / 0
Czy pp kratomie, bezpośrednio krótko po zażyciu zdarza się, że Wam się dwoi w oczach? Ja mam teraz problem z napisaniem tej wiadomości. Przed kratomem nigdy nie stosowałem żadnych opio.

A i kiedy zażyć, aby podbić fazę alprazolam? Ostatnio zażyłem już po jakiś czas( ok 2 h i miałem wrażenie że wolniej to benzo się ładowało @

I ostatnio po zażyciu 75mg baklofenu I 450 mg pemeegabaliny, faza zmieniła profil. Zrobiło się bardziej euforycznie. Trochę jakbym zioło zajarał..

Scalono — CATCHaFALL

Nie mogę edytować, prośba o scalenie. Przeczytałem cały wątek i znalazłem info, że dxm podbija działanie kratomu (tak jak kodeiny). Ktoś sprawdzał? W jakich dawkach i kiedy spożyć? Zgaduje ze raczej przed bo dxm się - przynajmniej u mnie - ładuje tak z 40m-1h nawet. A kratom szybciej.
  • 1495 / 384 / 13
Nie tylko DXM ale i większość dysocjantów świetnie podbijają opio

Ja stosowałem 75-150 mg wraz z łyżką pieprzu min godzinę przed przygrzaniem i było git… chociaż jak ktoś nie lubi dexa to może byc za dużo
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.