15 listopada 2025nCuX pisze: Osobiście przerobiłem ponad 200 substancji psychoaktywnych i nie spotkałem się z substancją o większym potencjale uzależniającym niż 4mmc
Dla mnie paleta efektów mefedronu była zbyt krótka i zbyt intensywna.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Po pierwszym banie modny stał się mix pente+3mmc= działanie 90% mefedronu.
Próbowałem z kilku źródeł i raczej bez jakiegoś zachwytu.
Mi się wydaje, ,że problem w tym kto od czego zaczynał i jak rozjebał receptory
A potem po latach powrót na mefa jak się waliło np cmc mimo zrobienia przerwy nie robi wrażenia tylko tyle że coś więcej , dluzej czuć w dorzutach
Może szkopuł tkwi w tym podejściu do wyjebania poza orbitę
Chlory wypieprzaja rec poza jakis level
Np ost mi 3 mmc wpadło i okazało się rozczarowaniem.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
16 listopada 2025nCuX pisze: A próbowałeś połączenia 3mmc z pentedronem ?
Po pierwszym banie modny stał się mix pente+3mmc= działanie 90% mefedronu.
Pentka czy 3mmc próbowałem dawno temu w różnych konfiguracjach i zdanie podobne jak przy mefedronie - gra nie warta świeczki.
Bilans zysków i strat w skali makro (rok / dwa / pięć) jest skrajnie niekorzystny.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
16 listopada 2025ledzeppelin2 pisze: A teraz poważnie tego mefa nie ma ?
Próbowałem z kilku źródeł i raczej bez jakiegoś zachwytu.
Mi się wydaje, ,że problem w tym kto od czego zaczynał i jak rozjebał receptory
A potem po latach powrót na mefa jak się waliło np cmc mimo zrobienia przerwy nie robi wrażenia tylko tyle że coś więcej , dluzej czuć w dorzutach
Może szkopuł tkwi w tym podejściu do wyjebania poza orbitę
Chlory wypieprzaja rec poza jakis level
Np ost mi 3 mmc wpadło i okazało się rozczarowaniem.
jednak przez lata "pewne" metody jego uzyskania/produkcji uległy zmianie na - niekorzyść jakości ... a da się to ogarnąć "na pierwszy rzut oka"
Raczej tą rozkminę kieruję do starej ery, która pamięta go jeszcze z czasów legala
Większość obecnych sortów "wali" chemią jak chlory ( użyte podobne odczynniki do produkcji? krystalizacji? a może oczyszczania? )
mef - z lat 2010-2013 raczej mi się kojarzył z bardzo kruchym kryształem, którego bardzo trudno było ogólnie dostać w dużej grudzie...
Dziś to niemalże prawie jak chlory, bardzo ciężki do rozrobienia.--------- i takie sorty mamy obecnie.
Fakt: czasami zdarzy się biały kruk. Ostatni jaki pamiętają znajome szczury, opowiadające mity i legendy o narkotykach, to + - 2 lata temu vendor, którego wątku jeszcze z tego forum nie usunięto miał takiego mefa.
Walił jak mef, wyglądał jak mef, i kryszył się jak mef z lat legala.
Najważniejsze, że też działał właśnie podobnie...
Tak, można polemizować o zawaleniu rynku chlorami, wywalonymi receptorami, wiekiem, starzeniem się organizmu - ale jednak czasami, zdarzy się towar - jak wyżej opisany
- który to zupełnym przypadkiem działa tak - że obecne sorty się chowają, a jego struktura, zapach, smak, i samo działanie jest po prostu "lepsze"
więc jak to wytłumaczyć?
przypadek? no nie sądzę...
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.