Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2 / 3 / 0
Z mojego doświadczenia, odstawienie wszelkich używek bardzo pomaga, wałkowane milion razy, ale to na prawdę działa. - odkryłem Amerykę ;) Pierwsze tygodnie jak wiadomo są najgorsze, ale nie jest to coś nie do pokonania dla takich dzielnych ludzi jak my.
Hobby, zajęcia pomagają się oderwać myślami i mózg ma co robić. Małymi kroczkami do przodu. Ważne aby robić coś co sprawia przyjemność, może to być majsterkowanie czy naprwa drzwiczek w szafce. Skrolowanie fb czy innych ustrojstw, głupich filmików nie pomaga, trzeba tego się wystrzegać.
Do tego zmiana diety. Z kebabowo/tłuszczowej/fastfoodowej, korzystać z sezonu i konsumować warzywa. Mi to pomaga. Do tego jogurty z owsiankami i owocami, rzecz o której bym nie pomyślał lata wstecz, dziś bez tego nie wychodze ze sklepu.
Dzielnie się opieram jeszcze aktywności fizycznej, typu siłownia, nigdy tam nie uczęszczałem, ciężko jakoś ruszyć. Trochę się ruszam, ale nie jest to typowo treningowo, choć pewnie by pomogło.

Wiadomo choroby współistniejące, zawsze powtarzam swojej pani doktor, że najważniejsza jest diagnoza, której do dziś mi nie postawili. Jednak ja sam podsuwałem swojej pani tropy i chyba trafiłem bingo, ale to jeszcze jest w 1 fazie badań i leczenia. Na dzień dzisiejszy zauważyłem, nie dużą, a wielką poprawe we wszystkich aspektach życia.
  • 1666 / 269 / 0
Mi na ten stan pomaga obecnie fluoksetyna 40 mg, do tego stopnia że inaczej się zachowuję i szef drze mordę że mam przestać ćpać xd.
Wcześniej duloksetyna i potem arypiprazol bardzo mnie postawiły na nogi. Lekarz systematycznie namawia mnie na bieganie i krioterapię. Co ciekawe uważa że elektrowstrząsy są bardzo skuteczne ale nikt mi tego nie zrobi bo teraz lekarze się tego boją i unikają jak ognia, pajace. Ale "szczepionki" i dawki przypominające to skurwysyny w ludzi pakowali hurtowo.
  • 11 / 1 / 0
05 czerwca 2025Stteetart pisze:
Mógłbym znów pisac o mózgu który sam się napędza hobby ale zastanawiam się czy jest sens.
Lepiej usiąść i zacząć mówić o tym jak bardzo się komuś nie chce.
"Mógłbyś" ale tego nie zrobisz, bo tak naprawdę nie masz nic odkrywczego do napisania, jak w większości Twoich opublikowanych postów, na które się natknąłem. Wszędzie sprawiasz wrażenie jakbyś jedynie chciał brzmieć, że coś wiesz, a jedynie co robisz w swoich postach to lejesz wode, sypiesz populizmami i przy tym brzmisz dość groteskowo. Na początku, wydawało mi się, że warto Cię czytac, bo jesteś dość aktywny, a posty wyglądały dość merytorycznie, no ale po czasie doszedłem do wniosku, że uprawiasz tutaj jedynie farmazoniarstwo i robisz niepotrzebny szum.
  • 907 / 222 / 0
@klfpopoe

na razie to z Twojego opisu wynika, że sam szukasz sobie jednostki chorobowej, której być może nawet nie masz. Z konowała profesora nie zrobisz, a w ten sposób wynagradzasz ją za jej bierność. Niestety lekarzy, których z pełną powagą znaczenia tego określenia jako specjalista psychiatra można nazwać wąski wycinek tej profesji.
  • 9465 / 1855 / 2
dzisiajTavoopile pisze:
05 czerwca 2025Stteetart pisze:
Mógłbym znów pisac o mózgu który sam się napędza hobby ale zastanawiam się czy jest sens.
Lepiej usiąść i zacząć mówić o tym jak bardzo się komuś nie chce.
"Mógłbyś" ale tego nie zrobisz, bo tak naprawdę nie masz nic odkrywczego do napisania, jak w większości Twoich opublikowanych postów, na które się natknąłem. Wszędzie sprawiasz wrażenie jakbyś jedynie chciał brzmieć, że coś wiesz, a jedynie co robisz w swoich postach to lejesz wode, sypiesz populizmami i przy tym brzmisz dość groteskowo. Na początku, wydawało mi się, że warto Cię czytac, bo jesteś dość aktywny, a posty wyglądały dość merytorycznie, no ale po czasie doszedłem do wniosku, że uprawiasz tutaj jedynie farmazoniarstwo i robisz niepotrzebny szum.
Synek, ja tu jestem już 14 lat. Wiesz ilu ludziom zmieniło życie to co ja piszę ? Niewielkiej garstce. Kiedyś się starałem. Możesz poczytać w dziale farmakologia ile jest tutaj konkretnych artykułów czy badań z których coś jednak wynika.
Na tym forum obecnie większość to lekomani których cieszy mieszanie leków i szukają nowych miksów.
Druga grupa to ludzie uzależnieni którzy nie mają sił i/lub rozwiązują swoje problemu przy użyciu używek.
A post który zacytowałes... Dla ludzi którzy chcą i szukają to wyciągną z niego więcej niż z Twojego offtopu w którym chciałeś mi pojechać a wyszło jak zawsze.
Ja wyszedłem 6 lat temu z bagna. Pomogło mi odcięcie się od znajomych, znalezienie hobby "zajęcie czymś mózgu", suplementacja, stawianie sobie celów i wyzwań itd. A do tego wyrwanie się z internetu, wałkowania rolek czy czytania o niczym.
Ale jak poczytasz to zobaczysz - ludzie nie chcą rozwiązań, ludzie chcą kolejnej tabletki czy magicznego sposobu który nie będzie wymagać pracy.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.