Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 998 / 131 / 0
Ładne zakupy panowie :))

Sourdough kozackie palenie, ale nie wiem czy Farm gas nie lepsze dla mnie (Aurora 27% THC).
  • 2006 / 332 / 0
Dużo dobrego słyszałem o farmgas 27.
Jak mam Rc na a29 to a27 wydadzą czy się zesrają?
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 1422 / 377 / 2
@yoshi jeśli dobra apteka to powinna wydać lżejszą odmianę (najlepiej jak brakuje tej mocniejszej co masz na recepcie i apteka która się specjalizuje w mm).
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 114 / 19 / 0
09 listopada 2025CoolRastaCool pisze:
Czy jest jakiś minimalny przedział czasowy po którym można odnowić receptę? Kupiłem 10g 30go września i już widzę dno słoika, zapewne jest to ignoranckie pytanie i zapewne można po kilka słoików kupić acz chciałbym się upewnić
Masz dawkowanie na recepcie i dostajesz na niej ileś tematu. Przykładowo ja miałem dawkowanie 1g/dzień. Jeśli dostałem 20g, to 21szego dnia już byłem po nową receptę. Z kolei kolega jak miał zapisane 0.25g i wypisane 20g to po następną bibułę mógł iść dopiero po 80 dniach. To wprost wynika z elementarnej logiki.

Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dostać na bibułę wcześniej, jeśli np odmiana okazała się za mocna, ale jest oczywiste że lekarz może być bardziej podejrzliwy i kręcić nosem jak po krótkim czasie wrócisz choć wg recepty powinieneś mieć zapas.
adhibe rationem difficultatibus
  • 12669 / 2454 / 0
Zawsze można wyskoczyć z wyjazdem na wczasy, ale to pomysł na jednorazową akcję tego typu. Albo podczepić się pod kilka klinik, jeśli żadna nie sprawca IKP.
  • 2006 / 332 / 0
Obecny rzut odmiany od four20 - Mac1 - polecam, bardzo spoko jakościowo indica.
12 listopada 2025Kochanek Heleny pisze:
Sourdough kozackie palenie, ale nie wiem czy Farm gas nie lepsze dla mnie (Aurora 27% THC).
Preferujesz sativy/hybrydo-sativy czy inny powód? Z cekawosci
Bo Gelato-33 tak działa, to sativa 50/50 z indicą post napisany pod wpływem tej odmiany %-D
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.