Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 47 / 7 / 0
miał ktoś po moklobemidzie bardzo wzmożone widzenie śnieżne ( uniemożliwiające już widzenie w nocy) ?
  • 31 / 4 / 0
@paxtiniarz Tak, moklobemid u mnie na początku powodował śnieg optyczny, aczkolwiek przy dłuższym stosowaniu to się uspokaja.
  • 47 / 7 / 0
@Nemk0 a miałeś już wcześniej takie widzenie ? (zamykasz oczy i widzisz nieskończenie wiele i bardzo małych migających kropek) a jak było to powodowało to takie wrażenie problemu z koncetracją/pamięcią ?. Paro powodowało u cb duże problemy z koncetracją/ wpływało na śnieg optyczny?
  • 31 / 4 / 0
@paxtiniarz tak, miałem już wcześniej. Podobno jak masz predyspozycje, wszystko może to striggerować. U mnie moklobemid działa nootropowo, poprawia koncentrację i zmęczenie, kosztem bezsenności. paroksetyna nie pogarszała śniegu optycznego, za to dobrze uspokajała i jednak powodowała zmęczenie.
  • 114 / 6 / 0
Czy może ktoś z Was brał różne preparaty i ma podobne odczucia jak ja, że Mobemid działa "najdziwniej" i najmniej przypomina działanie moklobemidu? Tak jakby był o 50% słabszy i do tego zamulający.
W przypadku Aurorixu i Moklaru większych różnic nie widzę.
  • 19 / 3 / 0
Na początek o paroksetynie którą brałam kilka miesięcy. Nigdy nie miałam ciężkich depresji i lek niby spoko ale... no właśnie. Zamieniłam się w zimną logiczną maszynę, zero uczuć i emocji kompletnie, na początku niby fajnie bo jako singielka nie czułam potrzeby szukania związku. Libido na zero. Dla osób z ciężkimi depresjami i problemami to może spoko substancja, mi jednak w pewnym momencie brakowało miłości. Chciałam to czuć, jak kiedyś. Niestety na tym leku rozpiłam się w alko, i nauczyłam się na nim ciągów alkoholowych...
Nie mówię że jestem niewinna no ale tak wyszło. Nagłe odstawienie na własną rękę. Uboki to 2 tygodnie płaczu w samotności jak np. usłyszałam sentymentalną piosenkę. Do przeżycia :)

Moklobemid na początku robił mi dziwne samopoczucie, takie nawet ciekawe. Konstruktywna samokrytyka wzrosła, moje błędne decyzje z przeszłości były wyraźne. Motywowało mnie do zmiany samej siebie. Niestety większość czasu byłam zmęczona, niewyspana. Ludzie piszą że energetyzuje i napędza. Mnie absolutnie nie, albo było uczucie "złamanego serca" jak po zerwaniu z chłopakiem. I to było znośne bo bardzo mnie motywowało do zmian na lepsze. Niestety większość dni czułam się niewyspana. Dzień w dzień.
Potrzebowałam też snu więcej. Generalnie 6-8h snu mi wystarcza. Na moklobemidzie 8-10h było potrzebne. Lek ciekawy ale i ten nie dla mnie.

Teraz celuje w powrót do początku! 75mg kwetiapiny na noc i nic więcej. Jak to osiągnę to pomyślę co dalej :) (jeszcze na 75 pregaby jestem i walczę by to rzucić %-D )
PS Mam dwubiegónuwkę łagodną, i ADHD deficyt uwagi prawdopodobnie. Celuję w metylofenidat ale lekarze uciekają od tego jak mogą póki co ehhh...
  • 5 / / 0
Cześć, dostałem moklobemid i pregabaline. Biore juz ok miesiaca. Czuje poprawe, ale od początku kuracji jestem mega wk***iony, denerwuje mnie dosłownie wszystko. Czy ktoś tak mial? I czy to przejdzie?
  • 2809 / 609 / 0
Takie coś nie powinno się utrzymywać dłużej niż 2 tygodnie w większości przypadków. Bardziej obstawiałbym że to wynika z działania pregabaliny, która jest w większym stopniu długotrwałe odhamowująca i u mnie też powodowala irytację. Jakie dawki? @Aaawww
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 5 / / 0
Mialem brac 300 moklo rano i 150 w poludnie. Pregabalina 100 na noc. Moklo bralem tylko 150+150 bo za bardzo mnie trzepalo :p Dzis mialem teleporade z magikiem, mam brac 300+300moklo i prege ok 36mg rano, tyle samo w poludnie i 100 na noc
ODPOWIEDZ
Newsy
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu

Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.