Unikałbym porównywania substancji z tej grupy na mocniejsze czy słabsze bo to są kwestie indywidualne jak co komu siądzie, musisz sprawdzić na sobie. Tylko nie zniechęcaj się na początku, bo sertra bywa kapryśna przez pierwsze 2-3 miesiące. Poleciłbym również wskakiwać w miarę możliwości na 100mg minimum, bo skoro masz już doświadczenie z wysokimi dawkami SSRI/SNRI to 50mg raczej nie zrobi na Ciebie wielkiego wrażenia.
W międzyczasie pojawiła sie nowa kobieta i odkryłem skutek uboczny- mogłem sie zajebać na śmierć i nie miałem wytrysku. Niby spoko, jak ktoś ma za szybko. Mnie ten problem nie dotyczył. Interakcji z alkoholem za bardzo nie stwierdzono, z innymi substancjami nie testowałem.
nie używamy nazw handlowych na forum. zresztą lek, którego nazwę handlową napisałeś nie jest sertraliną w ogólę tylko mianseryną, także w sumie nie wiadomo co Ty bierzesz. lady
Razem z lamotrygina zaczalem brac.
Czy bez środków dodatkowych sie nie da spac?
10 dni biore i spie po 2-3h… nie moge nieraz juz pozniej wylezc z lozka do pracy potem
I tak juz jestem na eszopiklonie kilka miesiecy ale przy sertralinie nie dziala za dobrze, po przebudzeniu juz nie moge zasnac..
Jestem na sertralinie od wejścia na sertre bo uboki u mnie bardzo dokuczliwe, wieksza deprecha, brak apetytu, lęki w chuj i napięcie nie do zniesienia
No i uzywam tez baclofenu od ~4 miechow
Kiedys do sertry mialem trazodon kilka lat temu pamietam i jakos spalem
Teraz Dorzucanie do tego zestawu jeszcze kolejnych lekow nie wiem co by mi z glowa zrobilo …
Natomiast mogę zagwarantować że te paskudne uboki które funduje sertra na początku z czasem mijają więc warto zacisnąć zęby i przeczekać najgorsze bo to naprawdę dobry lek.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.