Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 61 / 1 / 0
Jak to jest z częstotliwością brania tych e recept prege mam gwarantowana ale nie wiem co jaki odstęp czasu mogę sobie pozwolić na ogarnięcie kilku pak dawkowanie teoretycznie 2x1 150mg a recka by się przydała co miesiąc na 2 paki %-D
  • 3 / / 0
To jak kto w końcu jest z tramalem na normalną czy narkotyczną?
  • 242 / 35 / 0
@podyszka
Na normalną receptę jest Tramadol, nie wiem skąd wzięłaś/wziąłeś przypuszczenia że miałby być na narkotyczną, przecież to jest powszechnie wypisywany lek. Lekarze nie mają żadnych oporów przed wypisywaniem recept na produkty z tramadolem
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 114 / 19 / 0
@podyszka, lol, tramadol przecież nie jest wymieniony ani w wykazie środków odurzających, ani w ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii. Jakby lekarz wypisywał papierową receptę, to nawet nie musi ona mieć kodu
adhibe rationem difficultatibus
  • 240 / 32 / 0
Słyszałem, że istnieją tzw " receptory- boty", które wystawiają erecepty praktycznie nie do odróżnienia i normalnie przechodzą w aptekach bo są nie do rozróżnienia beż udziału lekarza ?

Słyszeliście o tym zjawisko ?

Zachęcam do wzięcia udziału w sondażu oraz zamieszczeniu w komentarzach opisu technicznego, jak taki bot można stworzyć, wyłącznie w celach badawczych i dla potomnych, na dowód, że Polak potrafi.

nie ma potrzeby zakładania drugiego takiego samego tematu. swoje pytanie możesz zadać równie dobrze tu, dlatego założony przez Ciebie temat został połączony z tym. lady
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 627 / 116 / 0
Raczej wątpie że coś takiego istnieje. Pewnie chodzi ci po prostu o lekarzy botów pracujących w receptomatach, nie wiadomo czy to nie jakieś słupy co zdobyli PWZ na podstawie fałszywego dyplomu jak pewien śmieszny pan z Płocka. Wystawiają od hooya recept dziennie i nie da się zbytnio ich rozróżnić, wyglądają tak samo jak każda inna e recka.
:tabletki:
  • 1422 / 377 / 2
@Angelus14

Od. czasu nowelizacji ustawy wszystko się spaliło. Za duży przypał, aby coś takiego funkcjonowało. Ale fakt, przed tym jak zabrali nam telemedycynę na środki z grupy 4 i nie tylko, to było od cholery i jeszcze trochę takich rzeczy.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 240 / 32 / 0
@Merx masz rację, teraz nie ma co liczyć na telemedycynę, najlepiej dobrze żyć z młodym lekarzem, tak jak ja to robiłem albo skontaktować się z Purdue Corona, tam nie robią problemów, przyjmują online, oczywiście, trzeba poddać się badaniu, potem psycholog wystawia kwity dla Ciebie I lekarza, nie robią problemów z ipioi ani benzo ale to kosztowna zabawa. Mnie kilka razy uratowali tak dupe gdy o mało nie dostałem padaczki.
" Człowiek nie jest stworzony do klęski, człowieka można zniszczyć ale nie pokonać "
E. Hemingway
  • 240 / 32 / 0
21 października 2025podyszka pisze:
To jak kto w końcu jest z tramalem na normalną czy narkotyczną?
Na normalną
E. Hemingway
  • 240 / 32 / 0
Ponawiam pytanie, czy ktoś słyszał o botach które na życzenie użytkownika wystawia erecepty nie do odróżnienia od tych prawdziwych ?
E. Hemingway
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.

Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.