Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 61 / 1 / 0
Jak to jest z częstotliwością brania tych e recept prege mam gwarantowana ale nie wiem co jaki odstęp czasu mogę sobie pozwolić na ogarnięcie kilku pak dawkowanie teoretycznie 2x1 150mg a recka by się przydała co miesiąc na 2 paki %-D
  • 3 / / 0
To jak kto w końcu jest z tramalem na normalną czy narkotyczną?
  • 233 / 34 / 0
@podyszka
Na normalną receptę jest Tramadol, nie wiem skąd wzięłaś/wziąłeś przypuszczenia że miałby być na narkotyczną, przecież to jest powszechnie wypisywany lek. Lekarze nie mają żadnych oporów przed wypisywaniem recept na produkty z tramadolem
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 100 / 12 / 0
@podyszka, lol, tramadol przecież nie jest wymieniony ani w wykazie środków odurzających, ani w ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii. Jakby lekarz wypisywał papierową receptę, to nawet nie musi ona mieć kodu
adhibe rationem difficultatibus
ODPOWIEDZ
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.