25 sierpnia 2025SzalonyAnus pisze: czy mogę czuć się bezpiecznie ?
Nie.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
25 sierpnia 2025SzalonyAnus pisze: Witam, dzisiaj czyli w poniedziałek około 15 przyjąłem 400 mg Tramadolu oraz 150mg kodeiny . W czwartek po południu mam mieć robione testy, czy mogę czuć się bezpiecznie ?
Więc po kilkukrotnym sprawdzeniu na własnym organizmie kryształ wychodzi jako MDMA, a nie jako AMP.
Weryfikowałem to 4 razy i w każdym przypadku tego samego dnia lub dzień później multitest pokazuje pozytywne MDMA w związku z tym nie mam pojęcia co producent tam dodaje, ponieważ odczucia po zażyciu nie mają nic wspólnego z działaniem MDMA, kryształ kupowany jako 3CMC.
Pozdro
17 stycznia 2026rastakrolik pisze: W temacie przewijają się wątki odnośnie wykrywanie przez standardowy multitest tzw. kryształu.
Więc po kilkukrotnym sprawdzeniu na własnym organizmie kryształ wychodzi jako MDMA, a nie jako AMP.
Weryfikowałem to 4 razy i w każdym przypadku tego samego dnia lub dzień później multitest pokazuje pozytywne MDMA w związku z tym nie mam pojęcia co producent tam dodaje, ponieważ odczucia po zażyciu nie mają nic wspólnego z działaniem MDMA, kryształ kupowany jako 3CMC.
Pozdro
Testy paskowe / kasetkowe wykrywają grupy strukturalne, a nie pełny „odcisk palca” cząsteczki.
Wiele pochodnych katynonu (np. metylokatynon, etylokatynon, 4-CMC itd.) ma budowę bardzo zbliżoną do amfetamin i MDMA.
Przeciwciała użyte w teście mogą wiązać metabolity katynonów tak, jakby były MDMA → wynik fałszywie dodatni.
Dodatkowe czynniki:
metabolity katynonów krążą w moczu w formach jeszcze bardziej „amfetaminopodobnych”
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Dolnośląscy policjanci i największe uderzenie w przestępczość narkotykową w historii UE
Ponad 9,3 tony zabezpieczonych narkotyków, 1000 ton prekursorów chemicznych, dziesiątki zlikwidowanych laboratoriów i ponad 85 zatrzymanych osób w wielu krajach Europy – to bilans największej w historii Unii Europejskiej operacji wymierzonej w produkcję i dystrybucję narkotyków syntetycznych. Sprawę zapoczątkowali i od 2022 roku prowadzili funkcjonariusze Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową KWP we Wrocławiu wraz z prokuratorem Dolnośląskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej we Wrocławiu.
TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?