25 sierpnia 2025SzalonyAnus pisze: czy mogę czuć się bezpiecznie ?
Nie.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
25 sierpnia 2025SzalonyAnus pisze: Witam, dzisiaj czyli w poniedziałek około 15 przyjąłem 400 mg Tramadolu oraz 150mg kodeiny . W czwartek po południu mam mieć robione testy, czy mogę czuć się bezpiecznie ?
Więc po kilkukrotnym sprawdzeniu na własnym organizmie kryształ wychodzi jako MDMA, a nie jako AMP.
Weryfikowałem to 4 razy i w każdym przypadku tego samego dnia lub dzień później multitest pokazuje pozytywne MDMA w związku z tym nie mam pojęcia co producent tam dodaje, ponieważ odczucia po zażyciu nie mają nic wspólnego z działaniem MDMA, kryształ kupowany jako 3CMC.
Pozdro
17 stycznia 2026rastakrolik pisze: W temacie przewijają się wątki odnośnie wykrywanie przez standardowy multitest tzw. kryształu.
Więc po kilkukrotnym sprawdzeniu na własnym organizmie kryształ wychodzi jako MDMA, a nie jako AMP.
Weryfikowałem to 4 razy i w każdym przypadku tego samego dnia lub dzień później multitest pokazuje pozytywne MDMA w związku z tym nie mam pojęcia co producent tam dodaje, ponieważ odczucia po zażyciu nie mają nic wspólnego z działaniem MDMA, kryształ kupowany jako 3CMC.
Pozdro
Testy paskowe / kasetkowe wykrywają grupy strukturalne, a nie pełny „odcisk palca” cząsteczki.
Wiele pochodnych katynonu (np. metylokatynon, etylokatynon, 4-CMC itd.) ma budowę bardzo zbliżoną do amfetamin i MDMA.
Przeciwciała użyte w teście mogą wiązać metabolity katynonów tak, jakby były MDMA → wynik fałszywie dodatni.
Dodatkowe czynniki:
metabolity katynonów krążą w moczu w formach jeszcze bardziej „amfetaminopodobnych”
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Zaskakujące dane o alkoholu. Tak wygląda codzienność wielu Polaków
To nie są pojedyncze przypadki ani margines społeczny. Najnowsze badanie pokazuje, jak często Polacy sięgają po alkohol – i dlaczego temat znów wraca do Sejmu.
Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia
W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".