Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 21 / 2 / 0
Witam, dzisiaj czyli w poniedziałek około 15 przyjąłem 400 mg Tramadolu oraz 150mg kodeiny . W czwartek po południu mam mieć robione testy, czy mogę czuć się bezpiecznie ?
  • 1 / / 0
Nie będzie to odpowiedź na pytanie ale jak miałem testy robione, bez "ostrzeżenia" (loteria dosłownie) i leciałem na DXM kilka dni, to nic nie wyszło. Raz wpakowałem się na kodeinie wziętej do godziny 10:00 (490mg), a test następnego dnia o 9:00. Pozdrawiam
  • 2058 / 243 / 0
25 sierpnia 2025SzalonyAnus pisze:
czy mogę czuć się bezpiecznie ?
Standardowe testy (mor, kok, amf, thc, bzd i coś tam jeszcze) nie wykrywają tramadolu. Kodeina wychodzi, 3 dni po zażyciu nie powinna już wyjść, ale gwarancji nie ma. Znałem agentów co w mniej niż 2 dni wypłukiwali się z hery odpowiednią farmakologią, a leki których używali były atrakcyjne dla pacjentów metadonowych. Potem na popularności zyskały RC i fnt, testy stały się mniej problematyczne
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana tematem w Sejmie. Przyszło kluczowe pismo z rządu

Przed wyborami w 2023 r., a nawet już po nich, politycy z obozu rządzącego wyjątkowo liberalnie wypowiadali się na temat marihuany. Powstał nawet Parlamentarny Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany z głośnymi nazwiskami w składzie. Coś się jednak zmieniło. Jak informuje "Rzeczpospolita", jednoznaczne stanowisko rządu zaskoczyło wielu polityków: nie ma mowy o żadnej liberalizacji. Argumentem mają być m.in. doświadczenia innych krajów.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.