Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 83 / 47 / 7
@AlbinoPenisEnvy
Mój ty wojowniku! Sam jestem bardzo ciekawy tego grzyba, bo wydaje się być zajebistą alternatywą dla Yopo. Problem w tym, że wyglądem przypomina muchomora zielonawego i jednak jest strach, że można się pierdolnąć przy identyfikacji. Widziałem raz post jednego z użytkowników, chyba na DMT nexus. Zbierał muchomory cytrynowe i wraz z pozostałymi, kompetentnymi użytkownikami identyfikował każdy owocnik, udostępniając zdjęcia. Najpewniej po to, żeby właśnie zminimalizować ryzyko niepoprawnej identyfikacji. Jeżeli znajdę ten post, to udostępnię. Tak czy inaczej powodzenia i nie zrób sobie krzywdy.
  • 2 / / 0
Siema. Wybaczcie że odzywam się po prawie roku, ale z jakiegoś powodu nie mogę zalogować się na dawne konto @AlbinoPenisEnvy z tego również powodu założyłem nowe xD
Więc tak.
Ja efektów bufo nie poznałem. Choć próbowałem tylko palić susz z grzyba - jakoś nie mogłem się przełamać do zjedzenia go, choć z tego co wiem, bufo nie działa oralnie.
Raz po paleniu gramów sproszkowanej cytrynki nabijanych jeden za drugim w dużą lufę, poczułem coś jakby świat się zrobił lekko dziwny, jakiś niepokój wewnętrzny i lekko rosnące ciśnienie. Dopalanie dalej niczego nie zmieniło. Może to było placebo, może jakaś kompletnie minimalna dawka, która dostała się do mojego mózgu.
Gdybym wiedział jak dobrze w warunkach domowych robić ekstrakcje, to bym spróbował.

Ale, poniżej badanie z 2025 roku:

Toxin Profiling of amanita citrina and A. sinocitrina
Zhang YZ, et al. (2025). W badaniu tym wykazano, że bufotenina występuje w amanita sinocitrina w zakresie od 1,19 g/kg do 6,70 g/kg w wysuszonych owocnikach(!) Badanie przeprowadzono przy użyciu ultrawydajnej chromatografii cieczowej sprzężonej z tandemową spektrometrią mas (UPLC-MS/MS). Wyniki te dostarczają danych referencyjnych dla przyszłych badań nad rolą toksyn w ewolucji grzybów rodzaju amanita.

Choć nie wiem ile jest w zwykłej cytrynce. Sinocytrynka to chiński grzyb.
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2025 przez HillbillyPumpkin, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 83 / 47 / 7
@HillbillyPumpkin
Japierdole stary.. Ja przez chwilę, jak wróciłem do tego wątku i sprawdziłem ostatnią aktywność z twojego poprzedniego konta, to się zastanawiałem czy żeś nie wykitował haha. "https://www.dmt-nexus.me/forum/default. ... ts&t=62485" - tutaj wspomniany przeze mnie w zeszłym roku link. Użytkownik doszedł do takiego wniosku:
Conclusions:
This mushroom is quite hard to find and gather in enough amounts to make an extraction. I didn't do it for the drug effects, only to prove the concept. I think this is the first time anyone has reported experiences with psychoactive effects of amanita citrina!! Smile

I also would like to warn about the big risk of picking the wrong species. This species can easily be misidentified with some of the deadliest Amanitas on earth (amanita phalloides and amanita virosa) ! DON'T GO OUT HUNTING IT IF YOU DON'T HAVE THE PROPER ID SKILLS!! If you want to try bufotenine, order some Yopo instead.

I also would like to mention that extraction is the ONLY possible way to use this mushroom. Bufotenine is said to be more like a poison than drug when taken orally, or insufflated/inhaled in it's salt form. Eating mushrooms which by a mistake could be the most poisonous amanita on earth would also, with high certainty, cause your death...
To by wyjaśniało, dlaczego palenie suszu grzyba, działało na pograniczu placebo, bądź wcale w twoim przypadku. Przeprowadzenie ekstrakcji powinno być następnym krokiem, zaraz po identyfikacji, zebraniu i wysuszeniu owocników.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/40423329
This study found that buiotenine, one of the tryptamine alkaloids, was detected in A. citrina and A. sinocitrina with an average content of 2.90 and 1.19-6.70 g/kg (n = 3) in the dried mushrooms, respectively.
W takim razie, przyjmując średnią zawartość butofeniny na kg SUCHEJ masy grzyba (2.9g/kg = 2900mg/kg), chcąc przyjąć średnią dawkę (~30mg), trzeba by było spalić około ~10g suchej masy grzyba. W takim razie, jeżeli przyjmiemy, że pojedynczy ŚWIEŻY zebrany owocnik będzie ważyć ~40g, to trzeba zebrać około 2.5szt. grzyba, dla POJEDYNCZEJ średniej dawki ~30mg butofeniny. Oczywiście trzeba poprawnie przeprowadzić ekstrakcje, bo spalenie na raz 10g suszu jest ni chuja wykonalne.

Na ten moment, nic mnie nie ciągnie do zabawy z tym grzybem.

Źródło załącznika - https://psychonautwiki.org/wiki/Bufotenin
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.