masło zrobiłam z 4g na pół kostki masła klarowanego
Najpierw dekarboksylacja 30min w 120 i kolejne 10min w 100
Gotowanie 3.5h i tutaj nie wiem czy nie popełniłam błędu, mam płytę indukcyjna, na początek włączyłam na moc 3 na jakąś niecała godzinkę, później już siedziało na 1, ale gotowane było bez wody
Ciastek wyszło 6
Zjedzone z mężem po jednym wieczorem i nie wiele więcej oprócz suszy w buzi nie czuliśmy nawet po dobrych 2h
Temperatura tłuszczu powinna być w ok. 70-75 stopni Celsjusza. Polecam termometr za 5 zł. Zdecydowanie łatwiej jest coś takiego robić na kuchence gazowe, ponieważ możemy manualnie zmniejszać płomień, z czego mamy kilka palników o różnych rozmiarach.
Od siebie dodam, że po zjedzeniu faza się wydłuża, jak niechcący zjadłem jakieś 2-3g (duże ciastko z dużą ilością dobroci) to trzymało mnie ponad dobę i było bardzo nieprzyjemnie xd
dla THC:
30 minut w 110 stopniach,
9 minut w 130 stopniach lub 6 minut w 145 stopniach Celsjusza.
dla CBD:
50 minut w 110 stopniach,
30 minut w 130 stopniach
15 minut w 145 stopniach Celsjusza.
Także jeśli spożywacie, to najpierw poddajcie susz dekarboksylacji. Zdecydowanie ma to inne działanie. Jeśli dodajecie do jakichś wypieków, to upewnijcie się, że ów wypiek osiąga odpowiednią temperaturę.
Działanie jest w moim odczuciu kompletnie inne. Spożywcze, po dekarboksylacji wchodzi powoli (30-60min u mnie) i trzyma długo i zdecydowanie mocniej niż z waporyzatora. I przy okazji jest to w sumie lepsze dla zdrowia niż palenie.
Ja zrobiłam sobie czekoladki właśnie z masłem orzechowym - 20min w 140 stopniach i z jednego grama dobrze zmielonego suszu mam 10 "pralinek". Dla mnie idealne na kolację :)
scalono - db
Tak sie prezentuje, grubosc ok 2mm, zjadlbym całe ale sie sram bad tripa
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.