29 września 2014Hash_Oil pisze: zakupiłem niedawno cebulki galanthus nivalus. powiedzcie mi jak zrobić z tego użytek. chcę sobie zrobić ld. żeby to osiągnąć to co trzeba zrobić? może bym lepiej zrobił gdybym zasądził te cebulki. wszelkie porady mile widziane.
procesów przywoływania engramów z pamięci. Oznacza to, że człowiek otrzymuje coś w rodzaju klucza do swoich map pamięciowych z przeszłości często nawet tych , które widział w telewizji. Np ktoś nie jest majsterkowiczem ale widział gdzieś na National Geographic jak to jest zrobione i ogarnął to wtedy możesz sobie to przypomnieć. Nawet z pierwszych lat życia.
Dodatkowo powiem wiele alkaloidów z tej rodziny to SSRI a nawet MAO B i A oraz SNDRI.
Działanie galantaminy opiera się na hamowaniu enzymu acetylocholinesterazy, który rozkłada acetylocholinę, neuroprzekaźnik kluczowy dla pracy mózgu i mięśni. Dzięki temu w synapsach zwiększa się ilość acetylocholiny, co poprawia komunikację między neuronami. W efekcie obserwuje się poprawę pamięci, koncentracji, zdolności uczenia się oraz ogólnej sprawności poznawczej. U niektórych osób galantamina wpływa również na zwiększenie świadomości w snach, co wykorzystywane jest w praktykach świadomego śnienia.
W kontekście układu mięśniowego acetylocholina odpowiada za przekazywanie impulsów z neuronów do włókien mięśniowych, co inicjuje ich skurcz. Zwiększenie jej dostępności może usprawniać przewodnictwo nerwowo-mięśniowe, poprawiając koordynację ruchową, napięcie mięśni i szybkość reakcji. Choć galantamina nie zwiększa siły mięśni w sensie anabolicznym, może pozytywnie wpływać na precyzję i kontrolę ruchów.
Jednak jak więcej poczytałam o możliwych skutkach ubocznych to nawet nie będę sobie chyba głowy zawracać. A szkoda, napaliłam się jak szczerbaty na suchary.
viewtopic.php?f=359&t=40602&start=0
Ten wątek do scalenia lub wywalenia.
@Moderator
21 października 2025JulietteS pisze: Znalazłam info, że bywa stosowana w rwach kulszowych i podobnych, ale nigdy o tym nie słyszałam, a ze względu na posiadanie podobnych problemów zdrowotnych, to przetestowałam naprawdę bardzo wiele leków.
Jednak jak więcej poczytałam o możliwych skutkach ubocznych to nawet nie będę sobie chyba głowy zawracać. A szkoda, napaliłam się jak szczerbaty na suchary.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.