Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / 1 / 0
W moim przypadku jedna ampułka dziennie.

[ external image ]
  • 235 / 27 / 0
Ampułka .... czyli bierzesz to w zastrzykach/iniekcjach? Z jakiego powodu lekarz Ci to wypisał? Jakieś skutki uboczne?
  • 2992 / 1646 / 35
29 września 2014Hash_Oil pisze:
zakupiłem niedawno cebulki galanthus nivalus. powiedzcie mi jak zrobić z tego użytek. chcę sobie zrobić ld. żeby to osiągnąć to co trzeba zrobić? może bym lepiej zrobił gdybym zasądził te cebulki. wszelkie porady mile widziane.
Dobra to tak cebulkę kroisz na małe plastry jak cebulkę i wrzucasz do zimnej woda,po kilka razy jedna . Wszystko co dobre przeniknie do wody. Co do amarylkowatych tam są i alkaloidy stymulujace i psychodeliczne i lecznicze w większej dawce toksyczne w innych z rodziny śmiertelne. Likoryna ma właściwości antywirusowe ale w za dużych wymioty biegunka i śmierć. Także widzisz wpisz alkaloidy w tej rodzinie a wyskoczą setki w tym wiele słabo zbadanych. Tam co chwilę coś odkrywają. Cała roślina ma przewagę nad syntetykiem ponieważ tutaj wszystko ustala natura.Nalewka i napar pobudzi ośrodkowy układ nerwowy i korę mózgową, obniży ciśnienie krwi. Roślina ta ma dar do zwiększenia
procesów przywoływania engramów z pamięci. Oznacza to, że człowiek otrzymuje coś w rodzaju klucza do swoich map pamięciowych z przeszłości często nawet tych , które widział w telewizji. Np ktoś nie jest majsterkowiczem ale widział gdzieś na National Geographic jak to jest zrobione i ogarnął to wtedy możesz sobie to przypomnieć. Nawet z pierwszych lat życia.
Dodatkowo powiem wiele alkaloidów z tej rodziny to SSRI a nawet MAO B i A oraz SNDRI.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Galantamina to naturalny alkaloid pochodzenia roślinnego, pozyskiwany między innymi z cebul śnieżyczki, narcyza i żonkila. W medycynie wykorzystywana jest przede wszystkim w leczeniu choroby Alzheimera, ale coraz częściej zwraca się uwagę na jej szerszy wpływ na układ nerwowy i funkcjonowanie organizmu.

Działanie galantaminy opiera się na hamowaniu enzymu acetylocholinesterazy, który rozkłada acetylocholinę, neuroprzekaźnik kluczowy dla pracy mózgu i mięśni. Dzięki temu w synapsach zwiększa się ilość acetylocholiny, co poprawia komunikację między neuronami. W efekcie obserwuje się poprawę pamięci, koncentracji, zdolności uczenia się oraz ogólnej sprawności poznawczej. U niektórych osób galantamina wpływa również na zwiększenie świadomości w snach, co wykorzystywane jest w praktykach świadomego śnienia.

W kontekście układu mięśniowego acetylocholina odpowiada za przekazywanie impulsów z neuronów do włókien mięśniowych, co inicjuje ich skurcz. Zwiększenie jej dostępności może usprawniać przewodnictwo nerwowo-mięśniowe, poprawiając koordynację ruchową, napięcie mięśni i szybkość reakcji. Choć galantamina nie zwiększa siły mięśni w sensie anabolicznym, może pozytywnie wpływać na precyzję i kontrolę ruchów.
  • 32 / 4 / 0
Znalazłam info, że bywa stosowana w rwach kulszowych i podobnych, ale nigdy o tym nie słyszałam, a ze względu na posiadanie podobnych problemów zdrowotnych, to przetestowałam naprawdę bardzo wiele leków.

Jednak jak więcej poczytałam o możliwych skutkach ubocznych to nawet nie będę sobie chyba głowy zawracać. A szkoda, napaliłam się jak szczerbaty na suchary.
  • 332 / 114 / 3
Temat już jest w lekach nootropowych:

viewtopic.php?f=359&t=40602&start=0

Ten wątek do scalenia lub wywalenia.

@Moderator
  • 2 / / 0
21 października 2025JulietteS pisze:
Znalazłam info, że bywa stosowana w rwach kulszowych i podobnych, ale nigdy o tym nie słyszałam, a ze względu na posiadanie podobnych problemów zdrowotnych, to przetestowałam naprawdę bardzo wiele leków.

Jednak jak więcej poczytałam o możliwych skutkach ubocznych to nawet nie będę sobie chyba głowy zawracać. A szkoda, napaliłam się jak szczerbaty na suchary.
Wszystkie uboki nadmiaru acetylocholiny, ja pierwszy raz dostałem Nivalin właśnie po rwie kulszowej i zostało mi jej trochę do dzisiaj. Ostatnio podałem ją sobie przedtreningowo i zauważyłem że rzeczywiście jest lepszy skurcz mięśnia i trochę więcej siły. Z minusów to że jak jadłem wołowinę która była robiona na szybko i była twarda to dostałem skurczu żuchwy w połowie jedzenia XD
ODPOWIEDZ
Newsy
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.