Leonotis leonorus - super działają płatki kwiatów zamast tytoniu w jointach z marią :)
Leonorus nepetofilia - vide leonotis leonorus , super w połączeniu z canabisem , indywidualnie działa tylko na osoby bardzo czułe na alkaloidy .
Mi spalenie calego jointa z samego serdecznika syberyjskiego dalo efekt podobny do spalenia 1 bucha sredniego ziola :P
Palenie L.Sibiricus lub Nepetifolia, działa korzystnie na astmę oskrzelową :)
Taki mały paradoks. Dym z tych roślinek (a konkretnie alkaloidy) rozkurcza oskrzela i lepiej się oddycha.
Serdecznika też hodowałem, i tka jak już panowie mówili - kwiaty czasem same (bardzo rzadko), a suszone liście mieszałem np z mj (zamiast tytku, zdecydowanie wolę tak, i już od dawien dawna z tytkiem nie mieszam).
Po dzisiejszym robię przerwę
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.