Leonotis leonorus - super działają płatki kwiatów zamast tytoniu w jointach z marią :)
Leonorus nepetofilia - vide leonotis leonorus , super w połączeniu z canabisem , indywidualnie działa tylko na osoby bardzo czułe na alkaloidy .
Mi spalenie calego jointa z samego serdecznika syberyjskiego dalo efekt podobny do spalenia 1 bucha sredniego ziola :P
Palenie L.Sibiricus lub Nepetifolia, działa korzystnie na astmę oskrzelową :)
Taki mały paradoks. Dym z tych roślinek (a konkretnie alkaloidy) rozkurcza oskrzela i lepiej się oddycha.
Serdecznika też hodowałem, i tka jak już panowie mówili - kwiaty czasem same (bardzo rzadko), a suszone liście mieszałem np z mj (zamiast tytku, zdecydowanie wolę tak, i już od dawien dawna z tytkiem nie mieszam).
Po dzisiejszym robię przerwę
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.