@darequ przeciwnie - libido większe ;)
"Rutyna to rzecz zgubna "
Myślę nad zmianą menu na mirte albo kwete
25 maja 2025darequ pisze: Mam pytanie czy mianseryna tak samo kastruje emocje i ilibido jak SSRI? Czy jest pomocna w przypadku przewlekłego stresu?
Unikałabym.
Ciekawostka: na sen najlepiej działają minimalne dawki, ja np. sobie dzielę tabletkę 10mg i zjadam pół 5mg mnie kładzie lepiej niż 10mg bo te leki czyli miansa/mirta usypiają w mniejszych dawkach (to de facto tylko ubok tych 3pierścienowców). Także żryj mniej śpij wincej inaczej lek podkręca norandrenalinę i działa paradoksalnie na odwrót
Nie ma za co, urocze że pomogłem tak randomowo
Z góry dziękuję za odp
02 lutego 2026TripHead pisze: Witam ,ile dni wcześniej odstawić mianseryne (brane 10 mg na sen ),żeby poczuc pełne dzialanie 4 mmc ?
Z góry dziękuję za odp
4 dni w zupełności wystarcza
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.