Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 39 / 3 / 0
Mam pytanie czy mianseryna tak samo kastruje emocje i ilibido jak SSRI? Czy jest pomocna w przypadku przewlekłego stresu?
  • 21 / 1 / 0
odstawianie mianseryny 30mg odczuwa się jakoś po dłuższym braniu czy nie ma żadnych objawów odstawienia?
  • 3693 / 610 / 1
Najwyżej spadnie ci napęd i to tyle. Żadnych prądów w głowie nie ma, żadnych potów i drgawek.
@darequ przeciwnie - libido większe ;)
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 70 / 8 / 0
Ostatnio niezawodny dotychczas lerivon w dawce 20 mg mnie zawodzi i nie usypia w ogóle. Nie wiem o co chodzi bo biorę doraźnie jak się dobierze do mnie bezsenność. Więc to nie kwestia tolerki ehh. 2 dni zrzedu brany w dotychczasowej dawce i dupa nie wciąż spania.
Myślę nad zmianą menu na mirte albo kwete
  • 16 / 1 / 0
25 maja 2025darequ pisze:
Mam pytanie czy mianseryna tak samo kastruje emocje i ilibido jak SSRI? Czy jest pomocna w przypadku przewlekłego stresu?
Mi skasowała libido do zera, źle wspominam epizod tego leku branego leczniczo. Mam wrażenie, ze w niczym nie pomogło, a jedynie odpaliło skutki uboczne.
Unikałabym.
  • 11 / / 0
Mam mianserynę przeterminowaną. Dokładnie była do 10.2025. Czy mogę ją spokojnie spożytkować na moje problemy z bezsennością ?
  • 82 / 10 / 0
Tak.
Ciekawostka: na sen najlepiej działają minimalne dawki, ja np. sobie dzielę tabletkę 10mg i zjadam pół 5mg mnie kładzie lepiej niż 10mg bo te leki czyli miansa/mirta usypiają w mniejszych dawkach (to de facto tylko ubok tych 3pierścienowców). Także żryj mniej śpij wincej inaczej lek podkręca norandrenalinę i działa paradoksalnie na odwrót
Nie ma za co, urocze że pomogłem tak randomowo
  • 5 / / 0
Witam ,ile dni wcześniej odstawić mianseryne (brane 10 mg na sen ),żeby poczuc pełne dzialanie 4 mmc ?
Z góry dziękuję za odp
  • 49 / 5 / 0
A jak to wygląda w połączeniu z beta ketonami? Dawka mianseryny 15 mg na noc
  • 5 / / 0
02 lutego 2026TripHead pisze:
Witam ,ile dni wcześniej odstawić mianseryne (brane 10 mg na sen ),żeby poczuc pełne dzialanie 4 mmc ?
Z góry dziękuję za odp
Dla zainteresowanych :
4 dni w zupełności wystarcza
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.