@darequ przeciwnie - libido większe ;)
"Rutyna to rzecz zgubna "
Myślę nad zmianą menu na mirte albo kwete
25 maja 2025darequ pisze: Mam pytanie czy mianseryna tak samo kastruje emocje i ilibido jak SSRI? Czy jest pomocna w przypadku przewlekłego stresu?
Unikałabym.
Ciekawostka: na sen najlepiej działają minimalne dawki, ja np. sobie dzielę tabletkę 10mg i zjadam pół 5mg mnie kładzie lepiej niż 10mg bo te leki czyli miansa/mirta usypiają w mniejszych dawkach (to de facto tylko ubok tych 3pierścienowców). Także żryj mniej śpij wincej inaczej lek podkręca norandrenalinę i działa paradoksalnie na odwrót
Nie ma za co, urocze że pomogłem tak randomowo
Z góry dziękuję za odp
02 lutego 2026TripHead pisze: Witam ,ile dni wcześniej odstawić mianseryne (brane 10 mg na sen ),żeby poczuc pełne dzialanie 4 mmc ?
Z góry dziękuję za odp
4 dni w zupełności wystarcza
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.