Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1651 / 266 / 0
03 października 2025Baltimore pisze:
Łączyliście z SSRI? Dzisiaj wziąłem 150 mg, wczoraj i dziś po 10 mg fluoksetyny, a w nocy 15 mg mirtazapiny. Czuję się jak na chujowym afterze po DXM, chce mi się chlać, jestem agresywny, zdemolowałem kilka rzeczy. Mieliście tak?
Łączyłem z którymś SSRI i wenlafaksyną, próbowałem też solo. Z wenlafaksyną było tragicznie i po tygodniu nie byłem w stanie pójść do pracy. Solo i z SSRI (pamiętam już, to była paroksetyna) było tak samo - zanik apatii, motywacja, krótki sen, lekko polepszona nastrój. Tylko cholerny lęk, zwłaszcza objawy fobii społecznej, dlatego chcąc nie chcąc musiałem odstawić. Solo wytrzymałem parę tygodni, z paro miesiąc. Chyba mógłbym brać bupropion tylko z jakimś benzo niestety.
  • 2061 / 243 / 0
Na mnie bupropion bardzo krótko działał dobrze. Poprawa nastroju, energia, to najlepiej w pierwszym tygodniu. Za to cholernie się jąkałem, bardziej niz normalnie. Wiedziałem, ze to lek nie dla mnie, ale pozwolił mi ruszyć w czasie epizodu depresji. Po najdalej miesiącu, lek zaczął mnie zamulać. Byłem po nim apatyczny, źle się czułem. Musiałem odstawić. Pierwszy dzień po odstawce był ok, drugi był podobny do odstawienia kofeiny. Brak energii, senność. Objawy takie trwały 1 albo 2 dni, nie pamiętam dokładnie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).