Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1957 / 319 / 0
Trochę ciężko ale kawa i jest okej. Spróbuj pół tabletki jest o wiele lepiej z rańca. Ale wiem o czym mówisz po prostu się przyzwyczaiłem do tego. Taka zamułka to rozkosz w porównaniu z niewyspaniem, więc nie przeszkadzała mi nigdy specjalnie
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 965 / 178 / 0
@castlecastle ta poranna zamuła mija po 2+ tygodniach i zamienia się w napęd od samego rana także warto przeczekać.Dla mnie lek nr 1 gdyby nie te tycie
  • 2 / / 0
Od pół roku biorę 30mg mitrezapiny, raz dziennie na noc. Na początku brania myślałem że to dla mnie idealny lek, działanie przeciwlękowe w dzień i mocny długi sen w nocy. Po jakimś czasie sny zaczęły mi się mieszać z rzeczywistością, są bardzo realistyczne i poczas nich jestem jakby na wpół świadomy, potrafie sterować snem i świadomie myśleć. Po połączeniu z amfetaminą są jeszcze lepsze jaja bo zdarza mi się lunatykować, chodzę po domu i drę ryja a na drugi dzień nic z tego nie pamiętam. Budzę się głową będąc cały czas we śnie. Trochę zaczynam się bać tego leku... Raz zdarzyło mi się nawet dojść we śnie, bo akurat się w nim ruchalem hah
  • 216 / 33 / 0
Kurdę, w moim przypadku dosłownie lek cud. Dostałem od psychiatry doraźnie na spanie, jednak od kilku dni zacząłem razem z naltreksonem przyjmować co noc 2 tabletki po 15mg i w końcu jest jakiś progress z depresją. Dodatkowo lepiej wysypiam się w nocy, a jedyny skutek uboczny jaki do tej pory zaobserwowałem to wyraziste sny, nie koszmary, po prostu baaardzo dziwne i realistyczne za razem (co w sumie mi się nawet podoba xD). Do tej pory brałem tylko sertraline 75mg z rana i sama w sobie średnio coś dawała, jednak w takim miksie jest sponio. Może to kwestia tego, że pierwszy raz od nie wiem kiedy jestem 10 dni trzeźwy od opio i chcę rzucić, ale myślę, że mirta też pomaga.
Tak wiem, że stosowanie antydepów na własną rękę jest średnio odpowiedzialne, jednak nie długo mam wizytę u psychiatry w ośrodku i chcę to z nim skonsultować i być może włączyć do diety na stałe.
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 213 / 75 / 0
Mirtazapina to generalnie bardzo dobry antydepresant, zwłaszcza w połączeniu z SSRI/SNRI ew. z bupropionem. Ale niestety musiałem się z mirtą pożegnać raz na zawsze bo tyłem po niej jak szalony, dosłownie wyłączyła u mnie całkowicie uczucie sytości. Cały czas byłem głodny, nieważne ile zjadłem.
  • 587 / 79 / 0
Po jakim czasie powinna wykazać działanie nasenne mirtazapina (w formie ulegającej rozpadowi w jamie ustnej)?
11 sierpnia 2020CATCHaFALL pisze:
Ty kurwo już sklej tą pizdę tak samo, bo ani to śmieszne, ani żałosne w twoim wykonaniu.
  • 1651 / 266 / 0
@Baltimore od pierwszej tabletki, nasennie najmocniej działa na początku.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).