Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 366 / 80 / 0
@Gorzym spróbować możesz ale nie koniecznie zalecane jest brać psychodeliki jak masz doła, może to się nasilić i efekt będzie odwrotny. Poczytaj o mikrodawkowaniu grzybów, myślę że to będzie lepszą opcją. Ale jeśli już piszesz się na trip to weź najpierw mniejszą dawkę żebyś zobaczył co cie czeka, choć niektórzy pewnie zaproponowaliby wzięcie od razu dużej dawki. Mnie grzyby osobiście nie oświeciły ale myślę, że gdzieś tam z tyłu głowy w jakiś sposób wpłynęły pozytywnie.
  • 979 / 81 / 0
etanol
Wiem, że są zwolennicy picia % przed wszystkim. Każdy lubi co innego... U mnie to się nie sprawdza. Akurat nie z grzybami próbowałem, tylko z 4 podstawioną tryptaminą. Podróż pamiętam do dziś, aczkolwiek zahaczała o skrajność. Ja nie polecam. Co innego po użyciu grzybów, gdy powoli lądujemy wypić sobie tyle ile trzeba, żeby ostatecznie zasnąć;)
DXM
Tutaj zależy od doświadczenia. Jak kto zna możliwości dekstrometorfanu, to można i przed wszystkim sobie zarzucić ile dusza zapragnie. Ja swego czasu dozowałem np. 225 DXM, potem kolejne 225 DXM, a wtedy próbowałem zjeść 100 krajowych świeżych łysic. Chyba przy 70 straciłem rachubę i odpłynąłem w swoje rozkminy.
marihuana
Jak wyżej, zależy ile się już wypaliło. Od siebie dodam, że wolę palić po wszystkim niż przed wszystkim. Jak się upalę przed grzybami / tryptaminami / fenyloetyloaminami to podróż nabiera chaotcznego kierunku. Jeśli zapalę po wszystkim to przechadzka nabiera jakby nowych kolorów.
amfetamina
Próbowałem tylko przed i w trakcie 1 raz.
Ogólnie porzeszone horyzonty myślowe, jednak gdy psychodela ustępuje trzeba jakoś ciągnąć na białym, aż w końcu przychodzi zjeba. Wtedy koda się rozumie, albo co kto ma dostęp do czego najszybszy.
Benzodiazepin nie lubię, beta - ketonów też nie lubię.
Szrómsów akurat nie łączyłem z innymi ukazywaczami duszy, jakoś nie miałem potrzeby. Ponadto, jak dla mnie wszelkie syntetyczne tryptaminy 4 czy 5 podstawione to jakaś część tej grzybowej zupy, coś jak PST a inne alkaloidy maku oddzielnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.