Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1020 / 244 / 0
Po BDO jestes wiotki jak żelkoszmata. Ja po nim padaczki dostałem. I to z zachowaniem świadomości. Normalnie nakurwiałem w ściane głową i nie mogłem przestać.
  • 316 / 66 / 0
Nie no ze wszystkich rozpuchów jakie mi dane było pić, BDO to jest największe gówno jeżeli chodzi o uboki.

Tak naprawdę 2-3 pierwsze polewki robią dobrze potem jest chujnia już.

A że padaka po przedawkowaniu tego może być to mnie w ogóle nie dziwi.

Tylko to nie jest padaka że masz aure i wiesz co nadchodzi. Po prostu organizm tak tego nie toleruje że w pewnym momencie strzały elektryczne walą z każdej strony i jeb.

GBL jest w porządku jak z głową się wrzucą, to jest jeden dzień polewek i kończymy. GHB=cudo, ale tak to uzależnia, że nawet się nie chce wracać do walenia mając obok (w miarę) poukładane życie.

Dobre substancje do konkretnych sytuacji, ale w gruncie rzeczy to bym omijał poza sezonem rozrywkowym.
  • 2968 / 639 / 0
Zastanawiałem się jak to działa, że na GBL można lecieć maraton waląc polewki na sen itd., odstawić i żyć, a BDO będące prodrugiem GBLa to według tego co piszecie taka chujnia.

Znalazłem następujące informacje:
BDO daje toksyczny metabolit 4-Hydroxybutyraldehyd, który może wywoływać silny stres oksydacyjny i uszkodzenia komórek, szczególnie w wątrobie. Konwersja GBL jest jednostopniowa a BDO dwustopniowa (ADH -> ALDH) co dodatkowo obciąża wątrobę.
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
  • 1020 / 244 / 0
Tak, GBL przechodzi w GHB jeszcze we krwi (esterazy?). BDO potrzebuje AŻ dwukrotnie przejść przez dehydrogenazę alkoholową.

Dodatkowo wiotkość mięśni na poziomie takim że idziesz po równym i skręcisz kostke czy zerwiesz więzadła, bo kolano idzie do środka. Nie wiem może jakiś środek na spastyczność w małych dawkach... xD
  • 355 / 44 / 0
Jest możliwe aby organizm uzależnił się od BDO przez 4 dni ciągu? Kiedyś waliłem budyń przez 4 dni non stop (przerobiłem wtedy 50ml), i przez następne 4 dni całkowita niemożność zaśnięcia, drgawki w nocy i kilka innych objawów. Wiem, że im krócej działa substancja tym szybciej uzależnia ale żeby 4 dni wystarczyły?
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 623 / 70 / 0
Im krócej substancja działa tym mocniej uzależnia psychicznie, a szybkość fizycznej adaptacji organizmu jest uzależniona raczej m.in. od metabolizmu, genetyki, tego jaką masz przeszłość z GABA jebaczami, jak kiedyś już byłeś wjebany to ponownie uzależnisz się dużo szybciej. Układ GABA jest na to ogólnie podatny, a Ty piłeś to 24/7 i intensywnie, także wg. mnie to całkiem możliwe.
  • 29 / 3 / 0
Jechałem 10 mcy na BDO właściwie 24/h, max przerwa to może 4 dni były. Plus baklofen, pregabalina, czasem benzo. Próby wątrobowe (AST,ALT,GGTP) w normie. Inne parametry, morfologia, mocz też. Nawet MCV mialem w normie( wielkosc komorki czerwonej, im wieksza tym posrednio swiadczy o uszkodzeniu wątroby). Przed samym badaniem rano załadowałem chyba z 3ml i przepiłem cola zero.

Mi się niestety ta substancja spodobała okrutnie.

A padaki, zgony są straszne po przedawkowaniu.

A co do mięśni, to ja na tym normalnie do półmaratonu się przygotowałem. Ba, nawet w trakcie półmaratonu miałem w bidonie, żeby jakiejś zwały nie dostaćw trakcie.
Ale po nocce na tym specyfiku mnie kolana czasem bolały, coś chyba z chrząstką nie tak. Jak odstawiłem, to przestały boleć.
Ostatnio zmieniony 15 października 2025 przez NieMaDupyBezWyjscia, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1501 / 93 / 2
22 września 2025ledzeppelin2 pisze:
Jak już to weź sobie fenibuta faa . Na mnie zadziałało bardzo dobrze . Faza mocno zbliżona do fazy po GHB. Brak trgo pierdolniecia gieblowego ale jak się rozkręciło to było bardziej GHB like niż baklofen czy BDO . Na każdego jednak działać może inaczej .
Po tym BDO to jakoś dziwnie się czułem .
Coś mi zaczęło strzykac w szyi.
No i fenibut to bardziej zdrowy jest.
Przecież go wymyslono by wspomoc funkcje poznawcze u kosmonautów.
To jest jak nootrop 🙂👌>)[ w leczniczych dawkach ofc)
fenibut to nie ta liga co BDO, a zresztą faa nie wiadomo czy to nie ominięcie ustawy i ta wersja jest wykastrowana.
action movie:gun:
  • 5956 / 1230 / 43
Czy ktoś robił z tego GHB ?
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 559 / 28 / 0
25 września 2025DobryWujas pisze:
Po BDO jestes wiotki jak żelkoszmata. Ja po nim padaczki dostałem. I to z zachowaniem świadomości. Normalnie nakurwiałem w ściane głową i nie mogłem przestać.
Miałem to samo, pół nocy po podlodze napierdalałem i zwiedziłem głową raczej wszystkie ostre części mebli jakie byly w pokoju. Co prawda troche z dawką przecholowałem ale przez te mierne efekty, myslalem ze lepiej to zadziala, natomiast nie polecam tej substancji. Zdazylo sie przecholowac z GHB lub GBL ale nigdy tak nie miałem. Z sexu nici. Po obudzeniu taki kac na głowie i uczucie strucia ze dziewczyny ktora byla byla wtedy u mnie na noc rano nie poznalem xD
Jak?? Zajeło mi pare minut zeby sobie przypomniec co sie działo, kto to jest, co tu robilismy i skumać co sie dzieje aktualnie
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.