Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 898 / 215 / 0
Po BDO jestes wiotki jak żelkoszmata. Ja po nim padaczki dostałem. I to z zachowaniem świadomości. Normalnie nakurwiałem w ściane głową i nie mogłem przestać.
  • 312 / 64 / 0
Nie no ze wszystkich rozpuchów jakie mi dane było pić, BDO to jest największe gówno jeżeli chodzi o uboki.

Tak naprawdę 2-3 pierwsze polewki robią dobrze potem jest chujnia już.

A że padaka po przedawkowaniu tego może być to mnie w ogóle nie dziwi.

Tylko to nie jest padaka że masz aure i wiesz co nadchodzi. Po prostu organizm tak tego nie toleruje że w pewnym momencie strzały elektryczne walą z każdej strony i jeb.

GBL jest w porządku jak z głową się wrzucą, to jest jeden dzień polewek i kończymy. GHB=cudo, ale tak to uzależnia, że nawet się nie chce wracać do walenia mając obok (w miarę) poukładane życie.

Dobre substancje do konkretnych sytuacji, ale w gruncie rzeczy to bym omijał poza sezonem rozrywkowym.
  • 2733 / 587 / 0
Zastanawiałem się jak to działa, że na GBL można lecieć maraton waląc polewki na sen itd., odstawić i żyć, a BDO będące prodrugiem GBLa to według tego co piszecie taka chujnia.

Znalazłem następujące informacje:
BDO daje toksyczny metabolit 4-Hydroxybutyraldehyd, który może wywoływać silny stres oksydacyjny i uszkodzenia komórek, szczególnie w wątrobie. Konwersja GBL jest jednostopniowa a BDO dwustopniowa (ADH -> ALDH) co dodatkowo obciąża wątrobę.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 898 / 215 / 0
Tak, GBL przechodzi w GHB jeszcze we krwi (esterazy?). BDO potrzebuje AŻ dwukrotnie przejść przez dehydrogenazę alkoholową.

Dodatkowo wiotkość mięśni na poziomie takim że idziesz po równym i skręcisz kostke czy zerwiesz więzadła, bo kolano idzie do środka. Nie wiem może jakiś środek na spastyczność w małych dawkach... xD
ODPOWIEDZ
Newsy
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego

W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).

Limburg: mąż przez dziesięć lat podawał żonie narkotyki i wykorzystywał seksualnie

Izba w Hasselt skierowała do sądu okręgowego sprawę 50-letniego mieszkańca Zonhoven, oskarżonego o wieloletnie podawanie żonie narkotyków oraz wykorzystywanie jej seksualnie. Sprawa odsłania jedną z najbardziej skrajnych form przemocy domowej, opartą na nadużyciu zaufania w związku małżeńskim.

Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.