Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 901 / 218 / 0
Po BDO jestes wiotki jak żelkoszmata. Ja po nim padaczki dostałem. I to z zachowaniem świadomości. Normalnie nakurwiałem w ściane głową i nie mogłem przestać.
  • 312 / 64 / 0
Nie no ze wszystkich rozpuchów jakie mi dane było pić, BDO to jest największe gówno jeżeli chodzi o uboki.

Tak naprawdę 2-3 pierwsze polewki robią dobrze potem jest chujnia już.

A że padaka po przedawkowaniu tego może być to mnie w ogóle nie dziwi.

Tylko to nie jest padaka że masz aure i wiesz co nadchodzi. Po prostu organizm tak tego nie toleruje że w pewnym momencie strzały elektryczne walą z każdej strony i jeb.

GBL jest w porządku jak z głową się wrzucą, to jest jeden dzień polewek i kończymy. GHB=cudo, ale tak to uzależnia, że nawet się nie chce wracać do walenia mając obok (w miarę) poukładane życie.

Dobre substancje do konkretnych sytuacji, ale w gruncie rzeczy to bym omijał poza sezonem rozrywkowym.
  • 2760 / 593 / 0
Zastanawiałem się jak to działa, że na GBL można lecieć maraton waląc polewki na sen itd., odstawić i żyć, a BDO będące prodrugiem GBLa to według tego co piszecie taka chujnia.

Znalazłem następujące informacje:
BDO daje toksyczny metabolit 4-Hydroxybutyraldehyd, który może wywoływać silny stres oksydacyjny i uszkodzenia komórek, szczególnie w wątrobie. Konwersja GBL jest jednostopniowa a BDO dwustopniowa (ADH -> ALDH) co dodatkowo obciąża wątrobę.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 901 / 218 / 0
Tak, GBL przechodzi w GHB jeszcze we krwi (esterazy?). BDO potrzebuje AŻ dwukrotnie przejść przez dehydrogenazę alkoholową.

Dodatkowo wiotkość mięśni na poziomie takim że idziesz po równym i skręcisz kostke czy zerwiesz więzadła, bo kolano idzie do środka. Nie wiem może jakiś środek na spastyczność w małych dawkach... xD
  • 225 / 33 / 0
Jest możliwe aby organizm uzależnił się od BDO przez 4 dni ciągu? Kiedyś waliłem budyń przez 4 dni non stop (przerobiłem wtedy 50ml), i przez następne 4 dni całkowita niemożność zaśnięcia, drgawki w nocy i kilka innych objawów. Wiem, że im krócej działa substancja tym szybciej uzależnia ale żeby 4 dni wystarczyły?
Świat się zmienia, słońce zachodzi a wódka się kończy.
  • 576 / 54 / 0
Im krócej substancja działa tym mocniej uzależnia psychicznie, a szybkość fizycznej adaptacji organizmu jest uzależniona raczej m.in. od metabolizmu, genetyki, tego jaką masz przeszłość z GABA jebaczami, jak kiedyś już byłeś wjebany to ponownie uzależnisz się dużo szybciej. Układ GABA jest na to ogólnie podatny, a Ty piłeś to 24/7 i intensywnie, także wg. mnie to całkiem możliwe.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.