25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
29 sierpnia 2025tomaszu99new pisze: Drodzy Państwo, wychodzę z ciągu opioidowego, jestem 2 miesiące czysty, ale ponoszę konsekwencje zdrowotne, głównie: anhedonia, apatia, brak energii, pogorszona pamięć i koncentracja itp.
Właśnie zakupiłem L-dopa, biorę 2x dziennie po 300mg. Poczytałem Wasze wpisy i chciałbym dołączyć:
1. L-tyrozyna
2. EGCG + cynk + miedź
3. Ginko Biloba (miłorząb japoński)
Aktualnie suplementuje się jeszcze:
magnezem, żelazem b6+B12+Wit C
Z leków psychotropowych, które brałem wiele miesięcy z przepisu lekarza, który wiedział o moim nawrocie uzależnienia, biorę aktualnie (jestem w trakcie redukcji dawek, gdyż na trzeźwo nie potrzebuje psychotropów):
1. Buoropion 1x150mg z rana (aż lekarz powie, że mogę odrzucić)
2. Pregabaline 150-75-75 (brałem ćpuńskie dawki, za 3 tygodnie zejdę do zera rozpiską lekarza)
3. Medikinet 2x20mg, z rana i w południe (dopiero od trzech dni, po 2 tyg. mam odłożyć redukując do 1x20mg i do zera)
BARDZO proszę o krytyczną ocenę i rady, podziękuję za każdą odpowiedź.
Pomóżcie mi dojść do siebie gdyż mam problem z przepracowaniem 8h w pracy (pracuje umysłowo przy komputerze więc muszę szybko wrócić do sprawności umysłowej
P.S. za 3 miesiące mam termin do ośrodka nawrotowego krótkoterminowego, muszę dociągnąć z pracą, żeby móc na L4 tam iść bo umrę z głodu bez hajsu.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
żadne proszki i inne gówna - wystarczyła zmiana otoczenia i miejsca zamieszkania,
tylko tyle i aż tyle…
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Zapomniałem dodać, że mam 30tab alprazolamu 1mg do doraźnego stosowania. Ale to nie obniży ciśnienia tętniczego, tak?
Klonidyna - czy jest jakiś OTC albo suplement, który może ją zastąpić? Czy muszę znów po receptę gonić?
P.S. W ogóle to taki stack wyczytałem zarówno w temacie L-dopa na hajpie, jak i w necie w tekstach sklepowych itd. Ale jakoś bardziej wierzę Wam
[color=#40BF40]KIEDYŚ MÓJ NICK TO: tomaszu88[/color]
[color=#00FF00]-----------------------------------[/color]
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Jutro idę po receptę na klonidyne (iporel) już mi rodzinny wypisywał kiedyś, powiedziałem prawdę o uzależnieniu itp.
Dodam od siebie rozmowę z Chatem GPT i jego propozycją połączenia l-dopy z l-tyrozyną i resztą supli, które mam.
----------------------------------------
Początek wypowiedzi chatu gpt:
Rano (na czczo lub po lekkim posiłku):
L-tyrozyna (500–1000 mg)
B6 (P5P), B12, wit. C
Magnez, żelazo (jeśli faktycznie jest niedobór)
EGCG + cynk + miedź
Południe: (opcjonalnie, jeśli spadek energii):
L-tyrozyna (druga mniejsza porcja, np. 500 mg)
Wieczór: nic dopaminowego – regeneracja (można dodać np. magnez, adaptogeny uspokajające jak ashwagandha).
Rano (na czczo):
L-dopa (Mucuna pruriens, np. 150–250 mg standaryzowanej L-dopy)
B6 (P5P), B12, wit. C
EGCG + cynk + miedź
Magnez, żelazo (jeśli trzeba)
Ginkgo biloba
Południe: już bez L-dopy – żeby nie przedobrzyć. Ewentualnie z rana 150, południe 150 L-dopy.
Ryzyko dużego wzrostu ciśnienia przy takim cyklu (L-tyrozyna codziennie, L-dopa 2–3x/tydz., zawsze z kofaktorami i antyoksydantami) jest bardzo niskie, o ile:
nie masz nadciśnienia tętniczego lub innych chorób sercowo-naczyniowych,
nie bierzesz równolegle leków podnoszących katecholaminy (np. leków na ADHD, inhibitorów MAO).
zaopatrzysz się w klonidynę, mierzysz regularnie ciśnienie.
----------------------------------------
Koniec wypowiedzi chatu gpt
Jednakże po tym co napisaliście, nie jestem pewien, czy taka "strategia łączona" jest dobrym pomysłem. Za to od razu odłożyłem Medikinet.
W ogóle to najchętniej jeszcze bym do jakiegoś ogarniętego magika poszedł z tematem, nawet jakbym miał więcej niż 500zl za wizytę dać. Ale znajdzie mi takiego, który ma taką wiedzę, a nie jedynie wybierze mi antydepresant i coś na sen (czego nie chce, odłożyłem Ketrel, biorę już Trazodon (triticco) i się stabilizuje).
Generalnie jak ktoś nie jest srogo wjebany względem kalibru i ilości oraz nie leci podkład z benzo i alko to nadspodziewanie nieźle sprawdza się L-teanina. Problem tylko - jak to suplementami bywa - trafić produkt o składzie zgodnym z deklarowanym.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/9/975f790a-3ebb-4508-ba00-949ba84c72a8/drug-powder.jpg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250925%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250925T165501Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=87b619d1e5f160211d35f12289bfef99c95e3abd73be5c240f9cf9f89c58b45f)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zdzojntempolak.png)
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/medmj22.jpg)
Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść
Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lsd_may_offer_viable.jpg)
Jednorazowa dawka leku psychodelicznego zmniejsza objawy zespołu lęku uogólnionego
W prestiżowym czasopiśmie JAMA opublikowano wyniki badania klinicznego fazy 2b, które rzucają nowe światło na leczenie zespołu lęku uogólnionego (GAD – generalized anxiety disorder).
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/hellevoetsluis.png)
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!
Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?