...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 2792 / 600 / 0
@tomaszu99new Pod żadnym pozorem nie wolno Ci brać ginkgo biloba z tymi lekami, chyba że potrzebny jest Ci wylew. Nie ma sensu brać jednocześnie l-dopy i l-tyrozyny bo l-tyrozyna metabolizuje się do l-dopy. Lepiej brać ją zamiast l-dopy.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze:
Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
  • 1371 / 366 / 2
29 sierpnia 2025tomaszu99new pisze:
Drodzy Państwo, wychodzę z ciągu opioidowego, jestem 2 miesiące czysty, ale ponoszę konsekwencje zdrowotne, głównie: anhedonia, apatia, brak energii, pogorszona pamięć i koncentracja itp.

Właśnie zakupiłem L-dopa, biorę 2x dziennie po 300mg. Poczytałem Wasze wpisy i chciałbym dołączyć:

1. L-tyrozyna
2. EGCG + cynk + miedź
3. Ginko Biloba (miłorząb japoński)

Aktualnie suplementuje się jeszcze:
magnezem, żelazem b6+B12+Wit C

Z leków psychotropowych, które brałem wiele miesięcy z przepisu lekarza, który wiedział o moim nawrocie uzależnienia, biorę aktualnie (jestem w trakcie redukcji dawek, gdyż na trzeźwo nie potrzebuje psychotropów):

1. Buoropion 1x150mg z rana (aż lekarz powie, że mogę odrzucić)
2. Pregabaline 150-75-75 (brałem ćpuńskie dawki, za 3 tygodnie zejdę do zera rozpiską lekarza)
3. Medikinet 2x20mg, z rana i w południe (dopiero od trzech dni, po 2 tyg. mam odłożyć redukując do 1x20mg i do zera)

BARDZO proszę o krytyczną ocenę i rady, podziękuję za każdą odpowiedź.
Pomóżcie mi dojść do siebie gdyż mam problem z przepracowaniem 8h w pracy (pracuje umysłowo przy komputerze więc muszę szybko wrócić do sprawności umysłowej

P.S. za 3 miesiące mam termin do ośrodka nawrotowego krótkoterminowego, muszę dociągnąć z pracą, żeby móc na L4 tam iść bo umrę z głodu bez hajsu.
A klonidyna to gdzie? Bedziesz chodzic po scianach bez niej.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1346 / 343 / 13
tydzień już kody nie biorę a odstawiłem ją cold turkey i (na szczęście) obyło się bez skręta pomimo wpierdalania ostatnim czasem po 2 paki dziennie lub więcej na przestrzeni paru miesięcy z 1-3 dniowymi przerwami,

żadne proszki i inne gówna - wystarczyła zmiana otoczenia i miejsca zamieszkania,

tylko tyle i aż tyle…
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 11 / 14 / 0
BARDZO dziękuję Panowie @Vetulani44 oraz @Merx, odpowiedź Kompetentnych jest dla mnie bardzo wartościowa :*

Zapomniałem dodać, że mam 30tab alprazolamu 1mg do doraźnego stosowania. Ale to nie obniży ciśnienia tętniczego, tak?

Klonidyna - czy jest jakiś OTC albo suplement, który może ją zastąpić? Czy muszę znów po receptę gonić?

P.S. W ogóle to taki stack wyczytałem zarówno w temacie L-dopa na hajpie, jak i w necie w tekstach sklepowych itd. Ale jakoś bardziej wierzę Wam
[color=#00FF00]-----------------------------------[/color]
[color=#40BF40]KIEDYŚ MÓJ NICK TO: tomaszu88[/color]
  • 1371 / 366 / 2
@tomaszu99new nie ma za co, alpra nie zbija cisnienia, za to klonidyna jak najbardziej w koncu to lek na nadcisnienie, naginaj do lekarza bo warto i to w chuj. To najstarszy lek jak i istnieje na nadscisnienie i mozna go spokojnie przestac brac CT nawet i to bez zadych ubokow, a ma jeszcze miliard innych zastosowan i uwazam to za swiety gral przy schodzeniu z jakiejkolwiek substancji. raz ze pozwala zasnac, dwa, nie chodzisz po scianach, doslownie. kto kiedykolwiek rzucał opio ten wie. + na spokojnie ja dostaniesz od kazdego normalnego leakrza w dodatku jak wspomnisz, ze chcesz zejsc z opio.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 11 / 14 / 0
@Merx @Vetulani44 jeszcze raz dziękuję, jesteście nieocenieni Panowie.

Jutro idę po receptę na klonidyne (iporel) już mi rodzinny wypisywał kiedyś, powiedziałem prawdę o uzależnieniu itp.

Dodam od siebie rozmowę z Chatem GPT i jego propozycją połączenia l-dopy z l-tyrozyną i resztą supli, które mam.

----------------------------------------
Początek wypowiedzi chatu gpt:

📅 Przykładowy cykl łączony:

🔹 Poniedziałek – niedziela (bazowo)

Rano (na czczo lub po lekkim posiłku):

L-tyrozyna (500–1000 mg)
B6 (P5P), B12, wit. C
Magnez, żelazo (jeśli faktycznie jest niedobór)
EGCG + cynk + miedź

Południe: (opcjonalnie, jeśli spadek energii):

L-tyrozyna (druga mniejsza porcja, np. 500 mg)

Wieczór: nic dopaminowego – regeneracja (można dodać np. magnez, adaptogeny uspokajające jak ashwagandha).

🔹 Dni „specjalne” (2–3 razy w tygodniu, np. wtorek i czwartek)

👉 zamiast zwykłej dawki L-tyrozyny – używasz L-dopy.

Rano (na czczo):

L-dopa (Mucuna pruriens, np. 150–250 mg standaryzowanej L-dopy)
B6 (P5P), B12, wit. C
EGCG + cynk + miedź
Magnez, żelazo (jeśli trzeba)
Ginkgo biloba

Południe: już bez L-dopy – żeby nie przedobrzyć. Ewentualnie z rana 150, południe 150 L-dopy.

👉 czyli w dni z L-dopą odstawiasz L-tyrozynę. Nie ma sensu kumulować substratów – i tak głównym paliwem jest wtedy L-dopa.

❓ Bezpieczeństwo – czy grozi nadciśnienie/wylew?

Ryzyko dużego wzrostu ciśnienia przy takim cyklu (L-tyrozyna codziennie, L-dopa 2–3x/tydz., zawsze z kofaktorami i antyoksydantami) jest bardzo niskie, o ile:

nie masz nadciśnienia tętniczego lub innych chorób sercowo-naczyniowych,

nie bierzesz równolegle leków podnoszących katecholaminy (np. leków na ADHD, inhibitorów MAO).

zaopatrzysz się w klonidynę, mierzysz regularnie ciśnienie.

----------------------------------------
Koniec wypowiedzi chatu gpt

Jednakże po tym co napisaliście, nie jestem pewien, czy taka "strategia łączona" jest dobrym pomysłem. Za to od razu odłożyłem Medikinet.

W ogóle to najchętniej jeszcze bym do jakiegoś ogarniętego magika poszedł z tematem, nawet jakbym miał więcej niż 500zl za wizytę dać. Ale znajdzie mi takiego, który ma taką wiedzę, a nie jedynie wybierze mi antydepresant i coś na sen (czego nie chce, odłożyłem Ketrel, biorę już Trazodon (triticco) i się stabilizuje).
  • 11 / 14 / 0
Nie wiem czy Wam to pomoże, ale mi przy zejściu z kod6 pomogła wódka. Jak ktoś jest krzyżowo uzależniony to odpada, ale na np nienawidzę alkoholu i pilem go na siłę. Przynosi chwilowa ulgę i potrafił mi przetrwać pierwszy skurwiały tydzień
  • 375 / 99 / 0
Przy kodzie to może jeszcze, przy czymkolwiek mocniejszym to proszenie się o masakrę. W zasadzie to podejrzewam że zadziałało jak takie bieda benzo.
Generalnie jak ktoś nie jest srogo wjebany względem kalibru i ilości oraz nie leci podkład z benzo i alko to nadspodziewanie nieźle sprawdza się L-teanina. Problem tylko - jak to suplementami bywa - trafić produkt o składzie zgodnym z deklarowanym.
  • 6 / 1 / 0
03 kwietnia 2018DexPL pisze:
VI. Leki i medykamenty
Tutaj dochodzimy do sedna problemu. Co i jak podać żeby skręt był najmniejszy.
Pamiętajmy, że każdy z nas inaczej reaguje na leki i to co jednemu pasuje, innemu może zaszkodzić. Nie bierzcie leku, jeżeli nie znacie jego działania na sobie. Nie przekraczajcie dawek opisanych w ulotkach, a najlepiej skonsultujcie się z lekarzem lub farmaceutą, bo każdy lek może zagrażać waszemu zdrowiu i życiu.
Poniżej przedstawiam leki i medykamenty jakie JA wybrałem na swoją detoksykację i które działały wyśmienicie. Na końcu napiszę o możliwych innych lekach w przypadku gdy podstawowe wam nie wystarczają.

1. 2-3 wenflony (kaniule) rozmiar dostosowany do waszych żył. Duzi panowie kolor różowy, mniejsze osoby kolor niebieski lub żółty. Możliwe też wenflony pediatryczne 0.6 25mm dla małych kobiet i pokłutych żył. Taki wenflon zakładamy sobie sami (jak umiemy) lub prosimy żeby podkuła nas osoba znająca się na temacie. Polecam wizytę u rodzinnego który musi mieć pielęgniarkę. Jak lekarz zleci, to was podkują za darmo i fachowo. Po co wenflon? Patrz niżej. Polecam do wenflonu kranik trójdzielny z przedłużką. Do kupienia w necie. Wspaniale wydłuża życie wenflonu i ułatwia wam podawanie płynów.
2. Zapas strzykawek. np 10x 20ml i 20x2 ml.
3. Zapas igieł do nabierania. 1,2 40mm x30 sztuk,
4. Zapas igieł do zastrzyków podskórnych (jeżeli jest potrzeba)
5. Gaziki, plastry, bandaże, koreczki (czyli wszystko to co potrzebne do obsługi wenflonu) - pamiętajmy, że płacimy podatki i przysługuje nam wizyta domowa lekarza i pielęgniarki. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby codziennie przychodziła do was pielęgniarka od lekarza rodzinnego jeżeli nie umiecie sami ogarnąć wszystkiego.
6. Zestawy do kroplówek (cewniki żylne) - 10 sztuk - do podawania płynów
7. 10 butelek 500ml NaCl 0,9%. Mogą być butelki 1l. Mniejsze niekoniecznie.
8. 10 butelek glukozy 5% 500ml
9. 10 butelek PWE (płyn wieloelektrolitowy) 500ml. Ogarniamy jakiś stojak żeby te wszystkie butelki spokojnie powiesić niedaleko łóżka i naszego wenflonu.
10. Leki podawane I.v. (dożylnie - za pomocą strzykawki bezpośrednio w wenflon lub rozpuszczane w soli fizjologicznej i podawane we wlewie dożylnym długotrwałym.
- Lignocainum 2%. Najlepiej opakowanie 5 butli 20ml.- Recepta zwykła - lekarz rodzinny. Wypisze bez problemu, bo to nie uzależniający lek i w miarę bezpieczny jak na iv. Na dodatek działa cuda.
- Kalium Chloratum 15% (potas (chlorek potasu)) - koncentrat do sporządzania roztworu do infuzji - 5 ampułek. 1 dziennie. - Zwykła recepta - rodzinny
- Buscolysin (hioscyna) - roztwór do wstrzykiwań - 20mg/ml - 10 ampułek - zwykła recepta rodzinny
- Atropinum Sulfuricum WZF (atropina) - roztwór do wstrzykiwań - 0,5 mg/ml - 2-3 w razie potrzeby gdyby nasze serducho chciało się zatrzymać. - podawany podskórnie w brzuch. W ostateczności dożylnie przez osobę która nam pomaga PRZY JEDNOCZESNYM WEZWANIU KARETKI POGOTOWIA RATUNKOWEGO - tylko wtedy.
- Relanium (diazepam) - roztwór do wstrzykiwań 5mg/ml - 5 ampułek a 2ml - lek o którego podaniu na pewno zaśniemy bardzo szybko i bezboleśnie.

Tyle i aż tyle z leków dożylnych. Dawkowanie w opisie przebiegu detoksu.

Jeszcze raz uczulam. Nie znasz się na kablach - poproś kogoś kto się zna lub zagadaj z rodzinnym, żeby wysterował pigułę
Tak z ciekawosci – czemu akurat butelka? Kupuje sie osobno butelke, potem puste worki i przelewa do nich? Nie mozna kupic tego od razu w workach, do ktorych sie podpina wezyk?

I co dokladnie robi ten kran trojdzielny?

Najbardziej mnie jednak ciekawi czy urobienie lekarza do zaordynowania nam wenflonu jest faktycznie takie proste, czy to juz jednak kwestia znajomosci. Co im mowicie? Ze chcecie sobie samodzielnie zrobic detoks? Widze, ze autor postu juz niestety nie postuje, ale moze ktos inny, kto mial sposobnosc przetestowac ten instruktaz, bedzie znal odpowiedzi.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.