ODPOWIEDZ
  • 514 / 102 / 0
Ale ruszył coś z kwitnieniem?
  • 12589 / 2437 / 0
Tak, ale już teraz widać, że cudów nie będzie.
  • 12589 / 2437 / 0
Zrobiłem dziś partię haszu z liści po Lemon Pie. Nie "urabiałem" ich długo, żeby się nie kruszyły i spadł sam pyłek, bo to zwykłe sitko do mąki. po zgarnięciu i zapakowaniu pyłku (kolor kremowo zielonkawy) w papier do pieczenia, zacząłem wałkować słoikiem z wrzątkiem. Okazało się, że pyłek chyba nie jest do końca suchy, bo mi miejscami wyszedł koncentrat - jak żywica z drzewa iglastego. pozostałe jest czarne i jak plastelina. Ciężko mi ocenić, ile wyszło, ale na oko 1.5g. Na liściach zostało go jeszcze dużo więc może pójdzie na masło.

Niestety Mazar'a zaatakowała pleśń. Wczoraj powycinałem, ale nawet jakbym chciał, to dziś nie było opcji nic kosić z uwagi na deszcz. Może z tych mniejszych topów coś uda się za tydzień zgarnąć. On jeszcze nie nadawał się zbytnio do ścinki więc niech się z nim dzieje, co chce, jak i z pozostałymi.

Skromnie wyszedł ten sezon (2 duże słoiki), ale liczy się udział : )
  • 12589 / 2437 / 0
Szybka "recenzja" Lemon Pie.
Dziś po stresującym dniu w pracy postanowiłem przetestować, bo czułem, że może dobrze odstresować.
Poszła komora VapCap'a, ale materiał jeszcze zbyt wilgotny i za mocno ubiłem więc mogło to wpłynąć na działanie.
Niemniej owo jest mega przyjemne. Rozkręca się wolno, ale z każdą minutą czuć wyraźniej i cały czas narasta uczucie ciepła. Z miejsca rozluźniają się mięśnie i przyjemnie ogląda się cokolwiek.
Nie ma natłoku myśli, tudzież większych przemyśleć - raczej skupienie na tym, co się robi.
W ciemno powiedziałbym, że to bardziej indica (producent mówi 50:50). Minęło 1.5h, a nadal wyraźnie czuć. Profil bardzo mi odpowiada i to był dobry strzał.
A zapach ze słoika wyjaśnia nazwę w 100%. Ewidentnie czuć ciastem i czymś kwaśnym. Bardzo dobrze się ułożył.

Zrobiłem drugą runę przesiewania pyłku i tym razem zwyczajnie pozlepiałem go w palcach aż do uformowania plastelinowego rulonika o kolorze burego kota. Taki szarawo brązowy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.