Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1721 / 518 / 2
@Spandrzpup tak, znamy, jakakolwiek sativa.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1500 / 92 / 2
Czy jak wrzucasz do wielkiej lufki zmielone z młynka zioło, to lepiej wchodzi w porównaniu ze zwykłym włożonym kawałkiem topa?
action movie:gun:
  • 1721 / 518 / 2
@stuk oczywiście, że tak, fizyki nie oszukasz.
  • 8 / 2 / 0
hej, mixował ktoś metylofenidat + marihuanna? dostałem 5 dni temu metylofenidat ale na razie dawka 10mg tylko i w ogóle mnie nie kopie(biorę na adhd, odorbinkę pomaga) i zastanawiam się czy mogę se zajarać jedną lufkę medycznej marihuanny czy będzie mnie schizowac albo coś?
  • 1721 / 518 / 2
@KISZONYMIS jeśli jesteś podatny na shizy, to po mixie jakiegokolwiek stymulantu podatność ta wzrasta pięciokrotnie.

Osobiście jeśli chodzi pod względem kreatywności uważam, że metylofenidat + dobra sativa to najlepszy mix jeśli chodzi o motywację i stymulację strikte kreatywności przy ADHD jaki istnie, jednak nie jest on dla każdego, bo podatność na lęki czy 'schizy' go skreśla, a mixowanie z benzo np. jest bez sensu, bo cała magia kreatywności i motywacji idzie się j3bać.
  • 1 / / 0
08 sierpnia 2023Ratnehap pisze:
A palił ktoś takie wynalazki jak HHC (nie widziałam wątku)? W Niemczech 100% legal, normalnie robi czapę. I zajebiście współgra z pregabaliną.
Siemanko,

Paliłem hhc, oraz odmiany hhcp hhco. Generalnie działają zajebiście, ale znacząco krócej od normalnego THC. Gdzie blant 0.75g zmieniał mi percepcję na jakieś 4-6 godzin, syntetyki dawały raczej 2-3h max.
  • 499 / 149 / 0
To ja bardziej zauważyłem że hhc trochę wolniej wchodzi niż natural, poza tym mniej gryzie w gardło, jak kiedyś nabiłem lufę do połowy hhc i drugą połowę naturala to było czuć bardzo wyraźną różnice kiedy żar przekroczył granicę.

Mimo wszystko wolę zwykłe zioło, ale cena hhc jest na tyle niska że cena/jakość wychodzi lepiej. Więc polecam jak ktoś sporo pali, a także jako spróbowanie jako ciekawostkę. Sam pierwszy raz hhc jako żelki z Czech jadłem, a susz dopiero późnej paliłem.

Sam wybieram naturala, bo jednak przy okazjonalnym paleniu wolę klasykę.
  • 6 / / 0
12 września 2025KISZONYMIS pisze:
hej, mixował ktoś metylofenidat + marihuanna? dostałem 5 dni temu metylofenidat ale na razie dawka 10mg tylko i w ogóle mnie nie kopie(biorę na adhd, odorbinkę pomaga) i zastanawiam się czy mogę se zajarać jedną lufkę medycznej marihuanny czy będzie mnie schizowac albo coś?
Osobiscie probowalem takiego mixu w pol swiadomie, a wygladalo to tak:
Dzien wczesniej (~17h przed) zazylem ok. 60-80mg MPH donosowo. Na nastepny dzien zajaralem moze z poltora lufy - normalnie taka dawka by mnie wstawila mocno. Po paru minutach od skonczenia czulem narastajaca derealizacje - wydawalo mi sie ze kazdy wie, ze jestem zjarany, ze zaraz bedzie przypal, ze kazdy sie na mnie gapi i wytykaja mnie palcami od cpunow. Wewnetrznie zaczalem sie schizowac myslac, ze zaraz zgarnie mnie policja. Pomimo dosc duzej paranoi odczuwalem w glebi taki lekki spokoj i blogosc, najpewniej wywolany marihuana.
Mix mega nieprzyjemny w moim odczuciu, czytalem ze na innych dziala lepiej/inaczej, ale w kazdym przypadku istnieje realne ryzyko wyzej opisanego zeschizowania (wydaje mi sie ze tym bardziej przy ADHD).

Chcialbym dodac, ze pare razy przyszlo mi zarzucic metylofenidat sniffem pare godzin po zjaraniu - w moim przypadku calkowice zniwelowal sennosc/gastro/zmeczenie wywolane THC.
  • 2080 / 344 / 0
Probowalem MPH + weed jedyny efekt jaki ten miks mi dal,to bylo slabsze dzialanie trawy.
jezus_chytrus w wątku o Medycznej marihuanie napisał: "Działanie mocno narkotyczne więc raczej w aptekach się nie pojawi"
  • 683 / 174 / 0
Raczej bez sensu taki mix. Jedno przyspiesza, drugie spowalnia, nie wiem jaki by to miało sens?
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.