Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 1357 / 364 / 2
@Spandrzpup tak, znamy, jakakolwiek sativa.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1484 / 91 / 2
Czy jak wrzucasz do wielkiej lufki zmielone z młynka zioło, to lepiej wchodzi w porównaniu ze zwykłym włożonym kawałkiem topa?
action movie:gun:
  • 1357 / 364 / 2
@stuk oczywiście, że tak, fizyki nie oszukasz.
  • 8 / 2 / 0
hej, mixował ktoś metylofenidat + marihuanna? dostałem 5 dni temu metylofenidat ale na razie dawka 10mg tylko i w ogóle mnie nie kopie(biorę na adhd, odorbinkę pomaga) i zastanawiam się czy mogę se zajarać jedną lufkę medycznej marihuanny czy będzie mnie schizowac albo coś?
  • 1357 / 364 / 2
@KISZONYMIS jeśli jesteś podatny na shizy, to po mixie jakiegokolwiek stymulantu podatność ta wzrasta pięciokrotnie.

Osobiście jeśli chodzi pod względem kreatywności uważam, że metylofenidat + dobra sativa to najlepszy mix jeśli chodzi o motywację i stymulację strikte kreatywności przy ADHD jaki istnie, jednak nie jest on dla każdego, bo podatność na lęki czy 'schizy' go skreśla, a mixowanie z benzo np. jest bez sensu, bo cała magia kreatywności i motywacji idzie się j3bać.
  • 1 / / 0
08 sierpnia 2023Ratnehap pisze:
A palił ktoś takie wynalazki jak HHC (nie widziałam wątku)? W Niemczech 100% legal, normalnie robi czapę. I zajebiście współgra z pregabaliną.
Siemanko,

Paliłem hhc, oraz odmiany hhcp hhco. Generalnie działają zajebiście, ale znacząco krócej od normalnego THC. Gdzie blant 0.75g zmieniał mi percepcję na jakieś 4-6 godzin, syntetyki dawały raczej 2-3h max.
  • 495 / 148 / 0
To ja bardziej zauważyłem że hhc trochę wolniej wchodzi niż natural, poza tym mniej gryzie w gardło, jak kiedyś nabiłem lufę do połowy hhc i drugą połowę naturala to było czuć bardzo wyraźną różnice kiedy żar przekroczył granicę.

Mimo wszystko wolę zwykłe zioło, ale cena hhc jest na tyle niska że cena/jakość wychodzi lepiej. Więc polecam jak ktoś sporo pali, a także jako spróbowanie jako ciekawostkę. Sam pierwszy raz hhc jako żelki z Czech jadłem, a susz dopiero późnej paliłem.

Sam wybieram naturala, bo jednak przy okazjonalnym paleniu wolę klasykę.
  • 6 / / 0
12 września 2025KISZONYMIS pisze:
hej, mixował ktoś metylofenidat + marihuanna? dostałem 5 dni temu metylofenidat ale na razie dawka 10mg tylko i w ogóle mnie nie kopie(biorę na adhd, odorbinkę pomaga) i zastanawiam się czy mogę se zajarać jedną lufkę medycznej marihuanny czy będzie mnie schizowac albo coś?
Osobiscie probowalem takiego mixu w pol swiadomie, a wygladalo to tak:
Dzien wczesniej (~17h przed) zazylem ok. 60-80mg MPH donosowo. Na nastepny dzien zajaralem moze z poltora lufy - normalnie taka dawka by mnie wstawila mocno. Po paru minutach od skonczenia czulem narastajaca derealizacje - wydawalo mi sie ze kazdy wie, ze jestem zjarany, ze zaraz bedzie przypal, ze kazdy sie na mnie gapi i wytykaja mnie palcami od cpunow. Wewnetrznie zaczalem sie schizowac myslac, ze zaraz zgarnie mnie policja. Pomimo dosc duzej paranoi odczuwalem w glebi taki lekki spokoj i blogosc, najpewniej wywolany marihuana.
Mix mega nieprzyjemny w moim odczuciu, czytalem ze na innych dziala lepiej/inaczej, ale w kazdym przypadku istnieje realne ryzyko wyzej opisanego zeschizowania (wydaje mi sie ze tym bardziej przy ADHD).

Chcialbym dodac, ze pare razy przyszlo mi zarzucic metylofenidat sniffem pare godzin po zjaraniu - w moim przypadku calkowice zniwelowal sennosc/gastro/zmeczenie wywolane THC.
  • 1959 / 320 / 0
Probowalem MPH + weed jedyny efekt jaki ten miks mi dal,to bylo slabsze dzialanie trawy.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.